Депутати напускат по-рано НС заради министриВеселин Недев отстъпва на Асен

...
Депутати напускат по-рано НС заради министриВеселин Недев отстъпва на Асен
Коментари Харесай

Денков вади от парламента секретаря на Хитрино и два пъти депутат от ДПС

Депутати напущат по-рано Народно събрание поради министри
Веселин Недев отстъпва на Асен Василев

Депутатът от ППДБ Бюнямин Хасан ще би трябвало да напусне Народното събрание още тази седмица след декларираното желание на премиера в оставка Николай Денков да се върне в пленарна зала като депутат. Хасан е бил към този момент два пъти народен представител, само че от Движение за права и свободи, а дълги години беше и секретар на Община Хитрино при кмета Нуридин Исмаил, който също завоюва изборите като претендент на ППДБ.

Финансовият министър Асен Василев, министърът на правораздаването Атанас Славов и районният министър Андрей Цеков също ще изкарат по-рано от 49-ото Народно заседание свои съпартийци, в случай че решат да станат депутати още веднъж. Веселин Недев от Хасково ще отстъпи мястото на Василев, Радослав Василев от Раднево – на Атанас Славов, а Мирослава Петрова, която влезе през август в Народното събрание откакто Петър Петров от Политическа партия стана зам.-председател на ДАНС, ще излезе от Народно събрание поради Андрей Цеков.

Николай Денков разяснява пред БНР и оставането на Георги Гвоздейков в служебното държавно управление като министър на превоза. Денков изясни светкавичното изключване от партията на Гвоздейков с устава на Политическа партия, защото не можел без единодушие на управителните органи да заема пост в служебното държавно управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР