Депутатът от Възраждане Петър Петров, който беше сред кандидатите за

...
Депутатът от Възраждане Петър Петров, който беше сред кандидатите за
Коментари Харесай

Петър Петров: Бих направил всичко възможно да повиша доверието на гражданите в парламентаризма

Депутатът от " Възраждане " Петър Петров, който беше измежду претендентите за ръководител на Народното събрание, съобщи в предаването " Денят ON AIR ", че в случай че бъде определен за ръководител, ще направи всичко допустимо да увеличи доверието на жителите в парламентаризма.

" Мандатът на този парламент евентуално ще бъде извънредно къс. Има следващ председателски съвет, да забележим на следващия ден сутринта какво ще се случи. Винаги най-справедливата обстановка е да има седем ръководители на Народно събрание, които да се въртят на ротационен интервал. Не е заслужено да са единствено двама претенденти ", уточни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му президентът ще разпусне Народно събрание с декрет, в случай че не бъде определен ръководител на Народното събрание, след което в 60-дневен период ще бъдат извършени нови избори. " А ръководителят на Народното събрание би трябвало да гледа еднообразно към всички парламентарни групи ", посочи Петров.

" Ние сме кардинални и поредни, не вършим взаимни отстъпки със съвестта си. Това сме предложили като кандидатура, това ще настояваме да бъде признато. Г-н Никола Минчев беше свален, тъй като наруши разпоредбите във очевиден случай. Никой ръководител няма да успее да овладее пристрастеностите, само че най-важното е да опита да увеличи доверието ", сподели още депутатът от " Възраждане ".

" Бихме подкрепили само държавно управление с мандат на " Възраждане ". Ако получим от президента Радев третия мандат, ще го осъществим и ще предложим за гласоподаване състав на държавно управление. Имаме поръчка да създадем доста повече, в случай че този парламент има живот. По-скоро вървим към нови избори ", счита Петров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР