Депутатът от ИТН Ива Митева разкри, че Кирил Петков лично

...
Депутатът от ИТН Ива Митева разкри, че Кирил Петков лично
Коментари Харесай

Кирил Петков лично звъни по телефона. Как убеждава за отлюспване

Депутатът от Има Такъв Народ Ива Митева разкри, че Кирил Петков персонално звъни по телефона, с цел да убеждава членове от парламентарната група да се отлюспят. 

" До колкото разбирам, при договарянията договарят с останалите парламентарни групи. В същото време звънят персонално на депутати от Има Такъв Народ. Смятам, че е обидно, когато се обръщат към останалите парламентарни групи да ги канят, а към нас като към обособени народни представители. Ние сме в процедура, в която президентът връчва мандати на парламентарни групи и не е съществено да се търсят обособени народни представители, заяви Ива Митева от Има Такъв Народ в ефира на bTV. 

По принцип незаивисими народни представители няма, това са представители, нечленуващи в парламентарни групи, акцентира тя. 

Натискът, лъжата се трансформира в обикновено нещо, за разлика от говоренето на истината, последователността на дейностите, спазването на законите и институциите са признаци на неестественост, сподели още Митева.

Тя удостовери, че от " Продължаваме промяната " звънят персонално на всички депутати от Има Такъв Народ, за което през вчерашния ден заяви Слави Трифонов. 

" На мен ми звъняха оня ден. Звъни персонално министър председателят в оставка Кирил Петков. Вдигнах му, разговарях с него. Не желая да встъпвам в тези диалози, желае да се забележим, да поговроим, да ни обяснят някои неща.

Постът на Слави е тъкмо реакция на тези звънения. Разбрах, че на сътрудници, които са се обаждали, са се опитвали да  кажат, че Слави е нечестен. Хвърляне на обиди в пространството не е добре. Нека да извадят доказателствата, обстоятелствата и да ги сложат на масата. И ние чуваме доста неша, само че не ги споделяме в пространството ", разкри тя.  

" Казват, че би трябвало да се направи нещо, да имаме вяра, че те са смяната, че са желани с държанието си и ние не сме на страната на истината. Аз не го имам вяра. Грозно е, подмолно е по този метод да се пристискат народни представители. Чух, че се употребяват фамилиите им, търсят се обстоятелства, с които да се уязвят ", продължи Митева. 

" Ако някой желае да беседва с нас, ние сме отворени за диалози. Те желаят да беседват на групички, да търсят лагери, единоборства. Надявам се към момента да сме единни ", сподели още депутатката от Има Такъв Народ, разкривайки мръсната игра на Кирил и Асен. 

Митева разяснява и отцепването на Виктория Василева.

" Не съм разговаряла с Василева. Това е право на персонален избори. Всеки има прано на него, той е доста сложен. Изпитвам горест и отчаяние към доста от  сътрудниците, само че твоа е тяхно решение, за което би трябвало мощ ", сподели тя. 

Коментирайки разпада на структурите на Има Такъв Народ и отцепниците, Митева сподели: " Може би трябваше да беседваме между тях, да се срещаме, да търсим допирни точки, само че не съм вярвала, че има толкоз доста хора с упоритости, че желаят да се изявят. Когато човек желае да се покаже, той може да го направи даже измежду многото. Така са решили, по този начин са създали ". 

При възможни избори имаме право да дадем  втори късмет на Политическа партия, само че те не ни дават да им го дадем, акцентира Митева.

" Ние сме отворени към всички. Мисля, че сме доста предвидим сътрудник. За нас честната игра е преди всичко. Избирателната интензивност ще е доста ниска. Смятам, че един идващ парламент ще е още по-фрагментиран и доста по-труден за работа. Трябва да се направи всичко допустимо, с цел да се образува кабинет в този парламент - дали с първия мандат, дали с третия мандат. Не са главните проблеми на хората КПКОНПИ и правосъдната власт. Има по-важни проблеми ", сподели още тя

" Ще отидем на диалози и ще ги изслушваме, в случай че получим покана. Трябва да стартираме постепенно да вършим обединяването сега. Емоциите са доста шумни. Трябва да отстъпи частното и да тръгнем към общото ", сподели Митева в отговор на въпрос какво ще вършат Има Такъв Народ, в случай че получат покана за диалози за съставянето на държавно управление. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР