Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разкри истинските причини за институционалния

...
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разкри истинските причини за институционалния
Коментари Харесай

Биков: Поръчковото убийство посред бял ден е ясно доказателство за дейността на Рашков!

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разкри същинските аргументи за институционалния бяс на вътрешния министър Бойко Рашков и странната каскада от събития сред арестите на 17 март на Борисов, Горанов и Арнаудова, онлайн конференцията пред определени медии на забегналия хазартен необут Васил Божков, гибелта на Манол Велев след 15 годишна кома след атентат против него, за чийто гарант е обвинен точно Божков. И убийството на някогашния полицейски началник Любомир Иванов, непосредствен до ъндърграунд боса Красимир Каменов-Къро от Google листата на Просто Киро и Лена Бориславова.

„Посред бял ден, в центъра на София, поръчково ликвидиране. Това е най-явната оценка за работата на министъра на вътрешните работи. Очевидно става въпрос за някакъв спор в подземния свят“, разяснява Биков пред ПИК.

„Имаше едно изявление на Весела Лечева, която беше показала на практика, като причинител, Васил Божков. Едно от 19-те обвинявания против Божков, е по този проблем. Журналистите, които бяха на срещата на Божков, трябваше да го попитат и за това. Техен проблем е, че го възприемат, явно, като светла фигура“, продължи той.

„Малко се поразми най-очевидното нещо, което се случи, а то беше, че към този момент изцяло публично, водачът на най-голямата опозиционна партия, беше задържан нелегално. Тази констатация оспорва един факт, който беше годен допреди седмица – че България е демократична и правова страна и има политически плурализъм“, посочи Тома Биков.

„Това е човек с безусловно тоталитарен комплекс. Рашков е раздразнителен, тъй като през последните няколко дни беше реализиран в обществото консенсус, трябвало ли е да бъде задържан Борисов. Провалът е явен, той е по всички линии, като стартира от подправеното прессъсобщение, пуснато преди ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, минем през изтриването му, минем през неотложността, неразпитването на тези хора в границите на 24 часа и никаква опция да се изясни, за какво това е направено“, съобщи още депутатът.

„Мисля, че е въпрос на време, Рашков да подаде оставка. Това ще бъде последната опция да избави личния си стол. Днес го скриха след вчерашните му изявленията, трябваше да е тук на парламентарен контрол“, продължи Биков тематиката с вътрешния министър.

Рашков е реализатор, Петков е инцидентно попаднал Човек и подписва това, което му се даде, а този, който го измисля, е Асен Василев, уточни националният представител.

По думите му, оттук насетне, Бойко Рашков ще носи единствено негатив на настоящето ръководство.

„Манфред Вебер прикани Европейска комисия и Екологичен потенциал, там Рашков ще бъде безусловно беззащитен. Йончева го пази, дано да го отбрани. Хората там желаят последователност, не художествена самоинициатива. Йончева нищо не схваща от това. Дори четох изявление на Антон Кутев, който също споделя, че това не може да се случва по този метод. Никой не е над закона, никой не е под закона. Започвам да считам, че Асен Василев е над закона. Той не дава и дума да се изрече, че може да бъде разследван по някакъв метод. Първо, всеки може да си пусне сигнал какъвто си желае, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата евентуално получават стотици сигнали дневно. Нито е задържан, нито е разследван, нито нищо. Но, да има някакво такова отношение, че е скандално, че някой си е разрешил да подаде нещо“, съобщи Тома Биков.

„Батериите, никой не може да изясни, за какво тези акумулатори участват в проекта. Гледах изявление с Иво Прокопиев, който сподели, че даже той не знае, за какво участват тези акумулатори. Единствените две места, където има тези акумулатори, са Австралия и Калифорния, само че там е характерно и би трябвало да ги има. Подписват контракти, а проектът го няма още. Важното е кой ще заплаща, не кой подписва“, учуди се той.

„За мен Васил Божков не е очевидец. Това е казусът в този разпит. Прокуратурата не го разпитва, тъй като той е обвинен по същото дело. И тук е въпросът дали е жертва или нарушител. Прокуратурата желае да гледа на него като евентуален нарушител, а той желае да е жертвата. Аз предпочитам да го преглеждам като обвинен. Дори за тази история с така наречен неплатени такси, 2013 година, когато се вършат промени в Закона за
хазарта, тогавашните ръководещи в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, не са вписали Националната лотария. Менда Стоянова идва и я вписва. След като Божков е жертва, кой тогава е отговорен? Виновен е министър ръководителят Бойко Борисов, по този начин разсъждават тези, които считат, че Божков е жертва “, върна се на тематиката той с хазартния необут дезертьор в Дубай.

„Фактът, че на една от българските европрокурорки, мъжът й е заместник-министър на външните работи, работил е при Бобоков, за мен е сянка на подозрение. Аз персонално не бих могъл да й имам вяра, имам право на това. Ако госпожа Кьовеши й има вяра, добре. Не съм чул, че Европрокуратурата взе участие в тези арести “, изясни Тома Биков.

„Виждам един нервозен човек, който вади от папки някакви листове и се мята по пода. Очевидно, че е в лабилно положение. Той не може да излезе от тази обстановка, тъй като, където и да се появи, ще се откри някой да го пита за тези неща. Ако те си мислят, че е обикновено да има подобен министър на вътрешните работи, в случай че беше на туризма – иди дойди, на културата е различен въпрос. Ние желаеме предварителни избори, те не искат“, сподели Биков.

И още веднъж напомни, че това държавно управление няма никакви управнически цели. Той добави, че от 4 месеца, в Народното събрание, не е гледан нито един значим законопроект.

„След тази обстановка, ние, с Политическа партия, не можем да имаме каквото и да било“, отсече Тома Биков.

„Аз не виждам смисъл от градивен звук. Виждах първоначално, бях и задоволително въздържан. Те се наскърбяват, ние сме блокирали и саботирали бюджета, тъй като нашите народни представители се изказваха. С кое саботираха? На същото от горната страна същият ден поради нас, беше призната тази декларация, която даде мандат на Кирил Петков, да съобщи българската позиция“, съобщи депутатът.

„За машинния вот-имаме подготвеност. Отнасяме се извънредно съществено към този въпрос и нашата цел е когато бъде импортиран в Народното събрание, да бъде признат. Нашата тактика е това да се случи в миг, в който смесеното гласоподаване, Българска социалистическа партия имат решение на своя конгрес, би трябвало да приказваме с още една политечска мощ. Ако в този момент го внесем, може да изгорим цялата концепция.

Вот на съмнение – същото е. Аз персонално не съм последовател да се внасят 20 претенции за избор на съмнение. Ако го създадем в този момент, незабавно, ще дадем късмет на ръководещата коалиция да се сплоти. Ние следим деликатно процесите там, мислим, че в другите обединения има известна динамичност и когато усетим, че може да се употребява тази Динамика, ние ще действаме. Това е нуклеарното копче в Народното събрание. Мисля, че има достатъчно… Народното събрание е единствено един от сегментите, че желаеме избор на недоверие“, уточни той бъдещите дейности на опозицията.

„Предстои ни да вземем решение. Първо – ние не сме чули някой да желае поддръжка от нас. За мен, това е концептуален въпрос. Настоящото болшинство трансформира една нелоша идея шефът на Българска народна банка да бъде надпартиен. Те вземат решение да го създадат политически. Единият е ръководител на бюджетната комисия, другият е началник на парламентарна група. Аз съм сигурен, че в случай че тези две кандидатури не бяха в Народното събрание, те нямаше да бъдат издигнати. За мен, в случай че те имаха малко отговорност, трябваше да отидат при господин Димитър Радев, има подобен механизъм и да продължи да прави това, което прави и в този момент. Слоганът им е „Да сложим наши хора“, сподели го Кирил Петков. Те си желаят тяхното, да може Асен Василев, да командва шефа на Българска народна банка. Това е задачата. Предстои да вземем решение какво да правим“, изясни накpaя Тома Биков кой от двете кандидатури за гуверньор на Българска народна банка ще поддържат от ГЕРБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР