Депутатът от БСП и зам.-председател на Комисията по бюджет и

...
Депутатът от БСП и зам.-председател на Комисията по бюджет и
Коментари Харесай

Румен Гечев настоява за оставката на Горанов

Депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Румен Гечев съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че финансовият министър Владислав Горанов би трябвало да подаде оставка. Според Гечев финансовият министър е осигурявал "чадър " над предприемача Васил Божков.

"Горанов и всички до девето коляно, позволили загубата на 700 млн. - вън от страната, само че някой го е боязън да ги махне, тъй като ще проговорят ", сподели социалистът по отношение на изтекла преписка сред Васил Божков и консуматор на име Vladi Goranov, за който предприемачът твърди, че е финансовият министър.

"Държавната комисия по хазарта е спомагателен орган на министъра на финансите, подкрепя министъра в надзорната активност. Браво! И каква е надзорната активност – няма ги 700 милиона. Няма значение какви са есемесите. Г-н Божков видяхме ли го в кабинета на премиера? Вие видели ли сте в Европа някъде министър председателите да се срещат с футболни клубове, тъй като аз не съм видял? То не може да се срещаш по ловни стопанства и да си каниш основни олигарси по кабинетите и след това да пищиш, че ги няма парите. Така че да си взимат шапките и да си вървят ", сподели депутатът от Българска социалистическа партия.

Както "Банкеръ " писа, обвиненият предприемач Васил Божков разгласява свои онлайн кореспонденции с консуматор на име "Влади Горанов ". Според неговите изказвания, несъмнено, става дума за финансовия министър. "Преди дни споделих, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Горанов, а не с ДКХ. ", гласи обявата на Божков.

Личи че кореспонденциите са от февруари, март и май 2018 година, както и от януари 2020 година. Според Васил Божков "девойката " и "Сашо ", които участват в диалозите са двама някогашни ръководители на Държавната комисия по
хазарта - Александър Георгиев и Мария Филипова, която сега е зам.-председател на Комисията за финансов контрол.

Тепърва ще се прецизира достоверността на материалите, както и дали фактически зад потребителското име "Vladi Goranov " стои финансовият министър.

Преди седмица Божков и Горанов влязоха неприсъствен в спор, откакто в изявление за бТВ предприемачът заяви, че ще сезира прокуратурата за дейности на министъра на финансите и изиска неговата оставка.

Горанов не отхвърли да се е срещал с Божков , само че изясни, че предмет на полемиките са били регулациите на
хазарта. Той твърди, че не е знаел, че предприемачът не е платил на страната над 500 млн. лева налози и такси

На предприемача, са повдигнати обвинявания за насила, данъчни закононарушения, изнудване, закани, търговия с въздействие и други

,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР