Депресията е заболяване, което може и трябва да се лекува,

...
Депресията е заболяване, което може и трябва да се лекува,
Коментари Харесай

Знаците, с които тялото ти показва, че си в депресия

Депресията е заболяване, което може и би трябвало да се лекува, а признаците му могат да бъдат повтарящи се и хронични. В момента се оферират все по-добри способи на терапия, които, от една страна, са по-ефективни, а от друга – все по-малко натоварващи.

Какви са признаците на меланхолия?
 Как тялото ни демонстрира, че сме в меланхолия Как тялото ни демонстрира, че сме в меланхолия
Не постоянно сме наясно с настъпването на депресията във времето и това е огромен проблем, тъй като без да разберем какво се случва с нас, не...

Постепенна загуба на наслада от живота и наслаждение, на способността да се наслаждавате на неща и събития, които до момента сте чувствали като радостни. Ниско въодушевление и прекарване, съчетано с равнодушие („ Не ме интересува какво се случва и какво ще се случи “), възприятие на празнина. 

Нарастващо възприятие за загуба на смисъла на живота, за безсмислие на живота, възприятие за безизходност, мисли за примирие, мисли за гибелта. Може да е естествено желанието да се почине („ Бих желал да заспя и повече да не се разсънвам “, „ Моля Бог за гибел “, „ Бих желал да претърпя акцидент “) чак до мисълта за самоубийство. Суицидните мисли постоянно се появяват срещу волята на пациента, който се пробва да се оправи с тях, пренебрегва ги, само че с времето става все по-трудно. Често тогава пациентът " вика за помощ ", включително осведоми близките за това.

В хода на депресията постоянно се появяват други, по-малко типични болести, които постоянно пречат на вярната диагноза и са причина за диагностични неточности. Сред тях би трябвало да се посочат следните групи признаци:

- Нарушенията на съня при меланхолия постоянно се демонстрират с компликации при заспиване и поддържане на съня, сънят постоянно е плитък и преустановяван. Депресията се характеризира и с постоянно пробуждане през нощта (3.00–5.00 ч.) или неспособност за заспиване при хора с тежка меланхолия. Нарушенията на съня при меланхолия могат да се появят и под формата на несъразмерна унесеност както през нощта, по този начин и денем. Пациентите споделят, че с къси спирания " спят цяла нощ и през целия ден ".
 8 лесни съвета по какъв начин да се оправим с есенната меланхолия 8 лесни съвета по какъв начин да се оправим с есенната меланхолия
Депресията основава компликации даже в всекидневието. ходенето на работа, срещите с другари и даже домакинските отговорности са същинско пред...

- Често понижаване или загуба на вкус. Пациентите постоянно споделят, че се насилват да се хранят, тъй като знаят, че е належащо, или споделят, че храната им е безвкусна. Това от време на време е съпроводено от забележителна загуба на телесно тегло (няколко кг на месец). Понякога обаче депресията може да бъде съпроводена от несъразмерен вкус, нехарактерно за предходното държание преяждане (особено сладки храни), което в композиция с липса на физическа интензивност може да докара до наддаване на тегло. В тази обстановка приказваме за по този начин наречената атипична меланхолия.

- Намаляване на либидото (сексуално желание) – неналичието на предпочитание за секс както при дамите, по този начин и при мъжете постоянно се свързва с меланхолия. Намаляването или загубата на интерес към половата сфера може да ускори депресивното възприятие за понижаване на самочувствието, женствеността, мъжествеността и привлекателността. А това от своя страна може да докара до още по-голямо намаляване на либидото.

Сексуалният живот не доставя наслаждение, не дава задоволство. Това може в допълнение да ускори прекарването на меланхолия. Сексуалната дисфункция, съпътстваща депресията, най-често изчезва, когато настроението се усъвършенства при лекуване с подобаващи медикаменти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР