Депресията е състояние, което кара човек да се чувства безпомощен,

...
Депресията е състояние, което кара човек да се чувства безпомощен,
Коментари Харесай

Рибата пази жените от депресия

Депресията е положение, което кара човек да се усеща беззащитен, посърнал, печален, обезверен и за жалост никой не е застрахован от тези чувства. На всеки от нас се случва да попадне в тази дупка след някакво отчаяние, проблеми на работа или в фамилията. Много е значимо да обърнем по–сериозно внимание и да се допитаме до експерт, в случай че това положение е по–продължително.

Всички споделят, че дамите са слабият пол, и че депресията им е доста присъща. Навярно това изказване не е доста надалеч от истината, щом доста учени по света се пробват да разгадаят тази тайнственост и да излекуват признаците му.

 Ползи от рибата

На конгрес в Брайтън се заяви, че потреблението на риба пази хората от меланхолия. Според тях повода е съществуването на Омега-3 мастна киселина в състава на рибните деликатеси. Проучването е извършено с присъединяване на 14 500 бременни дами.

Счита се още, че в случай че по–често се разнообразява детското меню с риба, то това ще подкрепи в бъдеще децата да страдат по–рядко от меланхолия. Освен това приемът на такива морски или речни деликатеси подкрепя децата с годините да усвояват познания и умения по–лесно от своите връстници, които не са консумирали по–често такава храна.

 Рибено масло

Австралийски учени пък са открили, че похапването на рибни артикули най-малко два пъти в седмица понижава появяването на депресивни положение с 25 на 100. Тяхното изследване също слага съществуването на Омега-3 преди всичко, както и взаимоотношението на тази киселина с женските хормони – естроген и прогестерон.

Екип от учени на Изследователски институт в Тасмания е направил проучване, обхващащо 1400 дами и мъже на възраст сред 26 и 36 години. Всеки един от тях е трябвало да води дневник за дневния си хранителен режим.

Установено било, че при мъжете приемът на рибни деликатеси не се отразява изключително на възприятието за меланхолия, до момента в който при дамите се следило понижаване на риска от меланхолия с 6 на 100.

И въпреки всичко да не разчитаме единствено на храната, а и на хората към нас, за които си коства да се усмихне човек.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР