Денислав Минчев изведе русенци напред, но те допуснаха пълен обратВихрен

...
Денислав Минчев изведе русенци напред, но те допуснаха пълен обратВихрен
Коментари Харесай

Вихрен победи Дунав с 3:1 в приятелски мач

Денислав Минчев изведе русенци напред, само че те позволиха цялостен поврат

Вихрен победи Дунав с 3:1 в другарска среща.

Денислав Минчев изведе русенци напред, само че те позволиха цялостен поврат, оповестиха от ФК Дунав.

Отборът на Вихрен бе определен неслучайно за противник от треньорския щаб на русенци. Въпреки, че сега се подвизава в Югозападната “В ” група, отборът от Сандански направи много сериозна селекция и самоуверено може да се каже, че ще е един от най-класните противници, с които Дунав ще мери сили през тази подготовка. В тима личат имената на новопривлечените Методи Костов, Даниел Пехливанов, Никола Георгиев, Томи Костадинов. В отбора на санданчани играят и чужденци като добре познатият по родните терени някогашен футболист на ЦСКА Удоджи и португалецът Флавио.

В подготовката си до момента тимът на Вихрен изигра две контроли – победа над Струмска популярност с 2:0 и трагична загуба с 2:3 от Спартак (Плевен).

Съставът на Дунав



В тима на Дунав няма ново развиване във връзка с играчите, които са налични. Това е и добра, и неприятна вест. Добрата е, че няма нови контузени футболисти след мача със Спортист, само че неприятната е, че никой от тези в лазарета – Димитър Тодоров, Юго Комано, Илия Миланов и Цветелин Енчев няма да бъде разполагаем за този дуел. За този дуел старши-треньорът на Дунав записва в листата с запаси единствено Даниел Николов, Радослав Великов, Анджело Димитров и Дани Братоев. Всички други футболисти с изключение на титулярите получиха отмора. От тях Георги Вълчев няма да играе поради лек конвулсия и решение на треньорския щаб да не рискува, само че от понеделник ще е на линия за тренировки. Теодор Костов е болен с вирус, само че се чака скоро отново да е на линия.

Срещата стартира добре за тима на Дунав, който влезе доста нападателно в мача и с висока преса. Още във втората минута Джан Хасан проби по лявото крило и центрира рисково, само че Абди Абдиков се намеси вещо и не позволи спомагателни затруднения пред своята врата. В шестата минута на дуела Мехмед Сабри стреля доста рисково към вратата на домакините, само че топката мина на сантиметри от гредата, само че от външната страна.

В 11-тата минута високата преса на русенци даде добър резултат. Мехмед Сабри лиши топката в половината на Вихрен и подаде на присъединилият се отляво доста деен от началото на мача Джан Хасан. Той от своя страна направи съвършено центриране, което бе засечено безпощадно от Денислав Минчев за 0:1.

В 18-тата минута Дунав още веднъж сътвори сериозна блъсканица пред вратата на Вихрен. Йордан Димитров стреля, само че топката мина покрай гредата и излезе в навън. В 21-та минута на дуела изнесеният напред тим на Дунав се “опари ” и позволи гол още при първата по-сериозна офанзива на Вихрен в мача. Домакините съумяха да изравнят откакто хванаха русенци на контра, която бе материализирана от Ергин за 1:1.

В 33-тата минута тимът на Вихрен реализира цялостен поврат. Голът падна още веднъж след неточност в отбраната на русенци при погрешно нареждане за ъгълов удар. След осъществяването на корнера се получи разбърване и футболист на домакините съумя да засече топката във вратата на Дамянов за 2:1. В 40-тата минута тимът на Дунав още веднъж отговори на предизвикването от настойчивите си домакини. Кристиян Господинов направи страховит пробив и стреля към вратата на Абдиков, само че топката бе с тъга избита от опитния пазач на домакините. Малко по-късно Мехмед Сабри също опитва мерника си, само че топката излезе настрана от вратата на домакините.

Така или другояче всички опити на Дунав да вкарат още един гол преди почивката не дадоха резултат и двата тима се отдръпнаха при 2:1 за Вихрен макар по-настоятелната и нападателна игра на Дунав.

Второто полувреме стартира както приключи и първото – с рискова офанзива за русенци. Само две минути след началото на втората част Мирослав Будинов беше на към 4-5 метра от вратата на Абдиков, засичайки центриране с глава. Топката обаче мина в навън. В безусловно идната офанзива обаче Вихрен още веднъж удари уверено, отбелязвайки ново попадение. То бе дело на Методи Костов и по този метод резултатът стана 3:1.

В 61-та минута Дунав съумя някак си още веднъж да опропасти извънредно чисто състояние за гол. Мирослав Будинов излезе самичък против вратаря на Вихрен Абдиков, само че изстрелът му отиде в навън. След това поредицата куриозни пропуски от близка отдалеченост продължи и Денислав Минчев, чиито удар отблизо разстояние също излезе в навън.

В 73-тата минута Йордан Димитров стреля за следващ път към вратата на Абдиков, само че вратарят на домакините мазета с върха на пръстите си в ъглов удар. Това бе и последната изява на нападателя на русенци за този дуел, откакто беше сменен малко по-късно от Радослав Великов. При този резултат приключи и дуела.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР