Денис Шаповалов започна отлично сезона, след като спечели отборната надпревара

...
Денис Шаповалов започна отлично сезона, след като спечели отборната надпревара
Коментари Харесай

Сериозни обвинения: Шаповалов разкри, че жените биват дискриминирани в Куинс

Денис Шаповалов стартира чудесно сезона, откакто завоюва отборната конкуренция ATP Cup и след това доближи до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, където отстъпи в пет сета на бъдещия първенец Рафаел Надал. Оттам насетне канадецът се показва доста под своите благоприятни условия и сега се намира в серия от пет поредни загуби. Последната от тях пристигна на шампионата в Куинс, само че Шаповалов е предпочел да не отпътува незабавно и е останал, с цел да тренира на кортовете в клуба, готвейки се за идния Уимбълдън. Изглежда обаче уредниците надалеч не са толкоз благосклонни към тенисистките, които желаят да употребяват подготвителните съоражения и даже имат политика, която не разрешава дами да играят на техните кортове.

Именно международният номер 15 пък ни извести посредством обществените медии за това меко казано назадничаво държание на британците, а евентуално пострадала от въпросното предписание е била шведската състезателка Мириам Бьорклунд, която е настоящата другарка на Шаповалов и той написа следния ядосан пост:

" Иронично е, че конкуренцията в Куинс носи името на една толкоз мощна и невероятна жена (кралица Елизабет II), до момента в който в същото време има очевидна дискриминация против професионалните дами спортисти, на които не им се разрешава да упражняват в клуба, когато се нуждаят от място, където да се приготвят за Уимбълдън. Време е да прегледате тази своя политика " - приключва канадецът.

Ironic that is named after a powerful, extraordinary woman yet is openly discriminating against professional female tennis players by not allowing them to train at the club when they need to prepare for. Time to review this policy
— Denis Shapovalov (@denis_shapo)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР