Денис Шаповалов не остана доволен от някои от съдийските решения

...
Денис Шаповалов не остана доволен от някои от съдийските решения
Коментари Харесай

Загубилият Денис Шаповалов: Надал се ползва със специално отношение

Денис Шаповалов не остана удовлетворен от някои от съдийските решения при загубата си от Рафаел Надал на четвъртфинала на Откритото състезание на Австралия и не скри настроението си на конференцията.

" Мисля, че не се показах добре, като споделих, че съдията е подкупен. Но оставам на позицията си. Мисля, че е незаслужено. Колко пъти Рафа се измъква, когато сервира? Готов съм да играя, часовникът демонстрира 3, 2, 1, отива към нула, поглеждам към съдията. Готов съм да посрещам от минута и половина, а съдията ми споделя, че няма да му даде наказване, защото аз не съм подготвен.

Мисля, че това беше неприятна смешка. В края на четвъртия сет той употребява здравна пауза, а незабавно по-късно и пауза за тоалетна. Така провокира огромно закъснение. За същото нещо предходната година нямах право на пауза за тоалетна след здравното спиране ", отчаян е канадецът.

" Още един път споделям, че почитам всичко, което Рафа прави и считам, че е необикновен състезател. Но знаете ли, би трябвало да има граници, точни правила. В противоположен случай е доста разочароващо за играчите. Имате възприятието, че не играете единствено против противника си, а и против съдиите. Имаше огромна пауза след четвъртия сет и устремът ми бе спрян! Мисля, че е доста мъчно и доста разочароващо да приема това като състезател ", добави той.

" Разбира се, че Надал се употребява със особено отношение. 100 % е по този начин. Всички други мачове, в които играх, ритъмът беше доста бърз, тъй като съдиите гледаха часовника след всяка точка. Когато Рафа се готвеше, съдията ме гледаше мен. Това няма никакъв смисъл. Имах възприятието, че казусът е в мен. Точно това обясних на Рафа и, че това няма нищо общо с него. Той пристигна да ме попита какво се случи. Няма проблем ", приключи Денис Шаповалов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР