Денис Ал Гази, обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев

...
Денис Ал Гази, обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев
Коментари Харесай

Постоянен арест за Денис Ал Гази, обвинен за убийството в „Люлин“ в София

Денис Ал Гази, упрекнат в убийството на 32-годишния Илиян Илиев в столичния кв. "Люлин " на 9 януари, остава за непрекъснато в ареста, оповестиха от прокуратурата.
Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано на 20 януари пред Софийския апелативен съд.
Според събраните досега по делото доказателства, обвиненият еднократно намушкал с нож жертвата и по този начин съзнателно го умъртвил. Непосредствено след осъществяване на закононарушението той избягал, като се отдръпнал в неустановена посока. Поради това беше разгласен за общодържавно търсене, след което на 11.01.2022 година се е предал самичък на органите на Министерство на вътрешните работи.
Съдът одобри претекстовете на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение, че Д.Г. е направил закононарушението, за което е упрекнат, и че е налице действителна заплаха както да се укрие, по този начин и да извърши друго закононарушение, в случай че по отношение на него не бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража ". Съдът разиска събраните по делото доказателства като взе поради предходното наказание на обвинения и високата социална заплаха на действието и дееца.
Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд.
Припомняме, че разпрата във съдбовната нощ почнала като междусъседски спор поради звук. Компания чествали раждането на дете, имало и заря на игрище за футбол пред блока в "Люлин ". Друг мъж се доближил към компанията, връзките се обострили и станало сборичкване, при което бил намушкан един от празнуващите - мъж на 32 години.
На адреса пристигнала кола за спешна помощ, само че на път за болничното заведение той умрял, като причина за гибелта са многото рани по тялото му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР