Ден след Гергьовден в САЩ беше оповестено най-новото социологическо проучване

...
Ден след Гергьовден в САЩ беше оповестено най-новото социологическо проучване
Коментари Харесай

Голям удар за Байдън! Излязоха уникални факти за Тръмп

Ден след Гергьовден в Съединени американски щати беше оповестено най-новото социологическо изследване за политическата борба за Белия дом през 2024 година То е по поръчка на авторитетните медии Washington Post и ABC News, написа " Труд ".

Данните сочат категорично водачество на Доналд Тръмп както по отношение на сегашния президент Джо Байдън, по този начин и за първичните избори в Републиканската партия.
-->
Десантис на този стадий си остава районен водач с тясна поддръжка в народен мащаб, освен това затворена в границите на Републиканската партия. Докато Доналд Тръмп продължава да е най-могъщата фигура на консервативния хоризонт, чиято поддръжка надвишава партийните граници на републиканците.

В настоящата предизборна акция Десантис би имал късмет единствено при на отдръпване на Тръмп по някаква причина. Онези, които се пробват да акцентират възрастовия мотив, не регистрират безспорния факт, че за разлика от Джо Байдън, който още на предните избори през 2020 година показваше белези на старческа уязвимост, 76-годишният Доналд Тръмп е като изваден от машина на времето - пуснете си запис с негови речи или изявленията отпреди десет-петнайсет години и ги сравнете с днешните.

Няма да намерите разлика нито в темперамента, нито в силата. В това отношение Тръмп стои по-добре даже спрямо „ младежа “ Десантис, който е едвам на 44 години.

Според цитираното социологическо изследване Доналд Тръмп води в президентската конкуренция по отношение на Байдън със седем пункта. Кандидатурата на сегашния американски президент е прекомерно непопулярна даже и в средите на Демократическата партия. Едва 36 % от гласоподавателите утвърждават неговата кандидатура, до момента в който 56 % са твърдо против нея.

Нещо повече, цели 68 на 100 е делът на респондентите, които считат Байдън за прекомерно възрастен за нов президентски мандат. По-малко от половината, 44%, мислят същото за Тръмп.

Напълно противоположна е картината на публичните настроения по този въпрос при Доналд Тръмп - 64% считат, че той е физически кадърен, а 54% - че е задоволително умствено пресен за нов президентски мандат.

Съкрушителни за Байдън са и данните за икономическата политика. Едва 36% считат, че той се оправя добре с икономическите проблеми, до момента в който цели 54% намират икономическата политика по времето на Тръмп за по-добра за страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР