Ден преди старта на преговорите Москва - ВашингтонБелият дом не

...
Ден преди старта на преговорите Москва - ВашингтонБелият дом не
Коментари Харесай

Русия няма да прави отстъпки пред САЩ

Ден преди старта на договарянията Москва - Вашингтон
Белият дом не чака пробив

Блинкън предизвести за риск от борба

Русия няма да прави никакви отстъпки под американски напън на договарянията за украинската рецесия и няма да отстъпи от своите претенции от Запада за гаранции в областта на сигурността. Това съобщи в изявление за РИА “Новости” съветският заместител външен министър Сергей Рябков.

Той ще е отпред на делегацията на Москва, която ще води договарянията с представители на Вашингтон на следващия ден в Женева. Американската делегация ще се оглавява от първия заместник-държавен секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман.

След тези диалози, на 12 и 13 януари предстоят среща НАТО-Русия и среща в границите на ОССЕ.

Рябков обаче позволи, че е изцяло допустимо дипломатическите старания ненадейно да приключат и след една среща. “Не мога да изключа нищо, това е изцяло вероятен сценарий”, уточни Рябков.

И отсече: “Разбира се ние няма да създадем никакви отстъпки под напън и под закани, които непрекъснато се насочат от западните участници в идните преговори”.

Същевременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предизвести Русия, че има риск от борба.
“Има път на разговора и на дипломацията в опит да бъдат позволени тези различия и да се избегне конфронтация”, сподели Блинкън пред Си Ен Ен. “Другият път е този на борбата и на огромните последици за Русия, в случай че тя възобнови експанзията си против Украйна”, добави той.

Блинкън съобщи още, че не чака пробив на диалозите сред Съединени американски щати и Русия, само че изрази вяра, че ще има сфери, в които двете страни могат да реализират единодушие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР