Ден на траур е обявен в община Русе заради починалото

...
Ден на траур е обявен в община Русе заради починалото
Коментари Харесай

Ден на траур е обявен в Русе! Отменят събития, свалят знамената. Целият град плаче за Венци

Ден на печал е разгласен в община Русе поради умрялото 11-годишно дете, което бе изумено от гръмотевица преди два дни. Това оповестиха от кметството в крайдунавския град.
В рамките на траурния ден знамената на всички общински здания и публични места ще бъдат свалени на половина. Отменя се провеждането на обществени тържества и развлекателни събития.
Мълния падна преди два дни на изкуствено игрище в състезателен комплекс „ Дунав “ и порази две 11-годишни деца, които са част от школата на футболния клуб Дунав.
Едното момче умря по-късно в болница – макар напъните на лекарите да го спасят. Другото момче бе признато в сериозно положение, като през днешния ден от Университетската болница „ Медика “ в Русе оповестиха, че положението му последователно се усъвършенства.
От футболния клуб „ Дунав “ показаха своите съболезнования и обясниха, че в случай че е имало индикация за стихия, тренировката е щяла да бъде прекъсната. Председателят на Управителния съвет на клуба Диян Димов заяви, че всички срещи в детско-юношеската школа са отсрочени. Тренировъчните занятия са анулирани за цялата школа до второ разпореждане. Със съдействието на Община Русе се дава психическа помощ на всички деца в клуба. Решението по кое време ще бъдат възобновени тренировките в школата ще бъде взето след консултация със съответните експерти, написа Българска телеграфна агенция.
След случая концесионерът на спортната база доктор Симеон Симеонов разяснява, че на стадиона има гръмоотводи, които действат, минали са през съответните замервания.
Случаят се проверява от Окръжната прокуратура в Русе. Следствените дейности са ориентирани към изясняване на всички условия, свързани с условията за сигурност на футболното игрище, съществуването и годността на мълниеносните защитни системи, положението и заземяването на електрическите тела, както и дължимото държание в това отношение на съответните лица.
Организирана бе и взаимна инспекция сред Регионалната дирекция за народен строителен надзор и Община Русе в спортния комплекс „ Дунав “. Целта е да се откри положението на мълниезащитната система въз основата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР