Демократична България щеше да се изненада, ако беше попитала ГЕРБ

...
Демократична България щеше да се изненада, ако беше попитала ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ изненадва Христо Иванов с позиция за съдебната реформа

Демократична България щеше да се изненада, в случай че беше попитала ГЕРБ каква позиция има за правосъдната промяна. Това сподели Радомир Чолаков от ГЕРБ в „ Панорама “. Той  сподели, че когато е бил номиниран за министър на правораздаването с втория мандат на ГЕРБ-СДС, е мислил какво би направил, в случай че бъде определен.

„ Първото, което си помислих беше, че желая да си приказвам с Янаки Стоилов, също и с Христо Иванов, тъй като би трябвало да има континуитѐт в ръководството, всеки би трябвало да почита предшествениците си, защото никой не е бил злоумишлен “, изясни Чолаков.

Болно ми е, че ГЕРБ беше подложен в демонстративна изолираност от останалите партии в 45-я и 46-я парламент. Дори не бяхме запитани какво мислим, беше ни вменявано, че сме срещу правосъдната промяна, сподели още Радомир Чолаков.

„ Политическа партия ГЕРБ има огромен опит в правенето на правосъдна промяна. Учуден бях за какво „ Демократична България “ използва толкоз време да се пробва да ангажира с тематиката партия като Има Такъв Народ, която нямаше интерес към проблематиката. А не си направи труда да попита какво мисли ГЕРБ. Демократична България щеше да бъде сюрпризирана от отговора “, добави той.

По мотив настояването за отстраняването на основния прокурор, Чолаков разяснява, че го изненадва обсесията, с която се концентрират върху личността на основния прокурор. За него е значима длъжностната характерност, а не личността.

„ В последните два Народното събрание ме тормози това, че поради обсесията да махнем Гешев, ние започнахме да разрушаваме страната. За да се махне някой, би трябвало да се разрушат цели структури. Не е задоволително да разместваш кутийки, да сменяш наименования и да правиш структурни промени, а би трябвало да се промени цялостната рамка “, счита той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР