Демократична България“ ще предложи на Продължаваме промяната“ двете формации да

...
Демократична България“ ще предложи на Продължаваме промяната“ двете формации да
Коментари Харесай

ДБ предлага на ПП общо явяване на изборите

" Демократична България “ ще предложи на " Продължаваме промяната “ двете обединения да се явят дружно на идните предварителни парламентарни избори.

Това се разбра от думите на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов пред публицисти, откакто последния изследователски мандат поради липса на парламентарно болшинство за кабинет в границите на 47-ото Народно заседание.

“Това е разумно при доста огромното електорално припокриване, което има при нас. Ако въпреки всичко мислим за хората, които би трябвало да представляваме, сме длъжни да им осигурим опция да не се разделят. Да, ще създадем такова предложение”, сподели Иванов във връзка предлагането за общо явяване на Политическа партия и Демократична България.

Засега обаче наподобява, че от Политическа партия отхвърлят опцията за такава предизборна коалиция. В края на предходната седмица министър председателят в оставка Кирил Петков съобщи пред Нова тв, че с Демократична България партньорството най-вероятно ще се случи след изборите.

" Вярвам, че с Демократична България и Българска социалистическа партия ще стигнем до заветните 121 депутати, в този момент не ни доближиха единствено четирима ", сподели тогава той.

На този декор " Продължаваме промяната “ към момента не е записана като партия. Формацията (СГС) на 13 юли. Открито съвещание с приканване на молителя и при присъединяване на прокурор да прегледа молбата към този момент е планувано за 5 август. След това би трябвало да се произнесе в 14-дневен период от съвещанието. След това има и опция за обжалване и по този начин регистрацията може да бъде забавена още. През 2017 година точно поради обжалване на регистрацията на " Да, България “, групировката бе принудена в последния миг да се.

Така не е ясно обаче дали партията ще успее да получи регистрацията си в точния момент, в случай че изборите са на 2 октомври. Причината е, че партиите и обединенията би трябвало да се записват в ЦИК 45 дни преди изборния ден, което би било 18 август.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР