Демократична България предложи две конкретни мерки за ограничаване темпа на

...
Демократична България предложи две конкретни мерки за ограничаване темпа на
Коментари Харесай

Мартин Димитров предложи мерки за овладяване на инфлацията

" Демократична България " предложи две съответни ограничения за ограничение темпа на инфлацията.
Първото предложение е България да предложи на Европейския съюз да бъдат понижени митата и нетарифните регулатори за някои чувствителни артикули, които се внасят в съюза от трети страни. Втората мярка е да бъдат понижени акцизите на горивата за 6 месеца.

Мартин Димитров предложи първо да се положат оптимални старания за увеличение на българското произвеждане, които обаче би трябвало да дадат бързо резултат. И в случай че това не стане, тогава да се облекчи вносът.

“Става дума за интервенция единствено във връзка с най-рисковите артикули, чиято цена въздейства и върху цените на доста други артикули и помпа инфлацията”, сподели депутатът.

Вицепремиерът Корнелия Нинова отговори, че за акциза за горивата и за всички енергоносители в персонално качество е " За ", само че посочи, че въпросът не е бил обсъждан от държавното управление. Според нея намаляването на митните сборове от трети страни може да е нож с две остриета. По думите ѝ, поради войната в Украйна има недостиг на стомана, само че български производители са я уверили, че страната ни може сама да се оправи с него. Проблемът е, че те работят на 40% от потенциала си поради дефицита на скрап, който пък се изнася. “Тоест, в случай че облекчим вноса на стомана, ще доубием нашето производство”, сподели Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР