Демократична България и Продължаваме промяната най-вероятно отиват на изборите поотделно,

...
Демократична България и Продължаваме промяната най-вероятно отиват на изборите поотделно,
Коментари Харесай

ДБ и ПП отиват на изборите самостоятелно

" Демократична България " и " Продължаваме промяната " най-вероятно отиват на изборите поотделно, съобщи пред бТВ зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева. Тя обясни, че съгласно Изборния кодекс след регистрацията в ЦИК могат да се сплотяват единствено партии, само че не и обединения, каквито са както " Продължаваме промяната " (с мандатоносители СЕК и ВОЛТ), по този начин и " Демократична България " ( " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване " ).

Матева заяви още, че 24 партии и 7 обединения са подали документи за регистрация на изборите за идните предварителни парламентарни избори на 2 октомври. Преди по-малко от час изтече крайният период за регистрация на партии и обединения. До 27 август пък към този момент записаните политически обединения ще могат да трансформират конфигурацията си - да отпадат партии или да се вършат обединявания.

Матева съобщи, че обединенията, които имат над 2500 подписи ще бъдат регистрирани. Тя съобщи, че в съвсем всички от постъпилите описи има подписи на умряли хора, както и че това е обикновено. Ако на някоя от обединенията не доближават подписи, то тя ще има опция да показа спомагателни такива, а в случай че не - регистрацията ѝ ще бъде прекъсната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР