Демократична България и Има такъв народ се хвърлиха във взаимни

...
Демократична България и Има такъв народ се хвърлиха във взаимни
Коментари Харесай

Покрай комисията за Буджака ИТН и ДБ се оплетоха в обвинения

" Демократична България " и " ИТН " се хвърлиха във взаимни обвинявания в неистини, кадруване, двуличие и агитация. Споровете се развихриха в парламента около основаването на анкетна комисия за нарушавания в предпазената територия Колокита в полуостров Буджака. Предложението за основаване на комисията пристигна от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. 

Председателят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов назова настояването за комисията " пропагандно мероприятие ". А ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов му отговори: " В този парламент ми се повръща от лицемери. Христо Иванов си разреши да лицемерничи за следващ път. " Йорданов акцентира, че още при договарянията с Демократична България от Има Такъв Народ са декларирали, че ще поддържат комисията за Буджака:  " Ние ще подкрепим основаването на тази комисия, както подкрепихме комисията за Росенец. Това е обикновено, ясно и разумно. Ще подкрепим и всяка комисия, която четиримата зелени в тази зала предложат, за всяко друго извращение с българската природа, било то на морето или в планината. Ще подкрепим всяка комисия, с цел да не издевателстват върху българската природа. "

" Христо Иванов съобщи в нашата парламентарна стая пред пет индивида, че той би трябвало да утвърди който и да е претендент за министър-председател, който предложим, членовете на Министерския съвет и всяко едно бъдещо предопределение, другояче губим поддръжката. Ако това не е кадруване, аз съм висок баскетболист. Мая Манолова съобщи пред мен и Виктория: " Обещайте му нещо на Христо Иванов и след това не го изпълнете. "  Готов съм да отида на детектор на лъжата, с цел да потвърдя думите на тези двама лицемери ", сподели още ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

Според него Движение за права и свободи и Демократична България си " мерят олигарските ". От Има Такъв Народ пък имали задоволително прочут водач, който няма къща в Буджака. 

" Ами, да. Искате нашите гласове. Те са навръх половина на вашите, само че са доста скъпи. Редно е да съгласуваме хората, които оферирате, в случай че желаете да подкрепим държавното управление ви. Това не значи, че ние щяхме да имаме право на несъгласие върху ваши решения. Не е зле, в случай че ще ходите на детектор на лъжата, да кажете и това. Не сме желали дялове, не сме желали порции и недейте да лъжете за това. Просто искахме да знаем за кого ще гласуваме. Публично нееднократно съм казвал, че няма да гласуваме за котки в чувал. Майка ми ме подлага на критика и ми сподели, че не позволявам, че може да има симпатични хора, които не познавам. И като образец даде министърката по ромските въпроси. Обещах на майка ми, че ще кажа това ", уточни на собствен ред Христо Иванов.

" Благодаря на Христо Иванов, че си призна, че се е опитвал да кадрува. Ние нямаме потребност от подобен сътрудник. Моля ви, не ни търсете повече за диалози. Тук имате ГЕРБ, Движение за права и свободи. Всеки, който твърди, че ние имаме нещо общо с Движение за права и свободи, би трябвало да отиде на психиатър ", нападна го Йорданов.

А ръководителят на ПГ " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова загатна, че водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов я е убеждавал да не се кандидатира за кмет на София: " Ето по тази причина настоявах диалозите да се водят обществено. Ако желаех да падна на вашето равнище, господин Йорданов, можех да кажа по какъв начин и против какво господин Трифонов ме убеждаваше да не се кандидатирам за кмет на София. И все пак, аз излязох против ГЕРБ. "

От ИБГНИ обявиха, че ще вземат участие в комисията в името на върховенството на закона. " Правосъдието не може да бъде в безстопанствен интерес, даже и на Христо Иванов. Намерете казуса, изяжте ги с парцалите. Дайте ги на Гешев, в случай че той още е основен прокурор ", обърна се към Движение за права и свободи и ИТН депутатът от обединението Николай Хаджигенов.

А Йордан Цонев от Движение за права и свободи се обърна към Има Такъв Народ:  " Предупредих ви, че и вие ще станете жертва. Защото в Буджака се роди мантрата, че вие сте нещо с нас. " Той захапа и " Демократична България ":  " Движение за права и свободи даде жертви в борбата против тоталитарната страна, а вашите родители бяха ръководители в тази тоталитарна страна. Малко позор! Децата не носят отговорност за постъпките на родителите си, само че в случай че не вършат като тях. "

В последна сметка Народното събрание одобри основаването на краткотрайна анкетна комисия за Колокита, полуостров Буджака.  " За " гласоподаваха единомислещо 202 народни представители. Комисията ще работи за период от 3 месеца, като в нея всички парламентарни сили имат по двама представители. Председател на комисията ще бъде Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи, а за негов заместител бе определен Любен Дилов от ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР