“Демократична България (ДБ) и “Продължаваме промяната (ПП) съобщиха, че няма

...
“Демократична България (ДБ) и “Продължаваме промяната (ПП) съобщиха, че няма
Коментари Харесай

Хартиена мафия. ПП и ДБ бойкотират парламента до гласуването на Изборния кодекс

“Демократична България ” (ДБ) и “Продължаваме смяната ” (ПП) оповестиха, че няма да вземат участие в съвещанията на Народното събрание, до момента в който не стартира окончателното гласоподаване на Изборния кодекс.

До напрежението доведоха признатите от правната комисия в изборното законодателство, които връщат хартиената бюлетина и отстраняват регион " Чужбина ". Това стана с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия след траялото 17 часа съвещание, което завърши в 8 часа сутринта в четвъртък. Предстои окончателното гласоподаване пленарната зала.

На взаимен брифинг с Демократична България оповестиха още, че в случай че Българска социалистическа партия още веднъж поддържа промените, няма да я предложения на диалози за държавно управление с втория мандат. Това, ако още с първия мандат ГЕРБ не успее да избере кабинет с поддръжката на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

В същото време водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че са склонни на отстъпки.

В началото на пленарното съвещание водачът на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров прочете декларация, в която дефинира решението на правната комисия в Народното събрание като “фарс ” и я назова болшинството “хартиена мафия ”. Той сподели, че протестът на Политическа партия “ще продължи и по улиците, тъй като няма български жител, който да одобри тази подигравка ”.

" Това, което се случи тази нощ, беше един фарс. Това беше една насмешка, в която всички маски паднаха. Нейната единствена цел беше да се подмени вотът на българските жители. Това беше нахлуване против демокрацията. Не си правете илюзии. Вече нищо не подсигурява вашия избор ”, сподели Гюров.

Той беше бурно приветстван, а незабавно по-късно групата му напусна пленарната зала, с цел да даде взаимен брифинг с Демократична България.

Междувременно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани парламентарната група на партията " да не бърза " с изборното законодателство и " да търси консенсус " за цялостно гарантиране на сигурността на машинното гласоподаване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР