Демографската пирамида в България никой не я показва. За страната

...
Демографската пирамида в България никой не я показва. За страната
Коментари Харесай

Нестандартна идея от Николай Василев, засяга всички родители

Демографската пирамида в България никой не я демонстрира. За страната ни и за Източна Европа тези пирамиди не се демонстрират. За България пирамидата значи – огромен брой деца, родени през късния соц – в този момент са на възраст 40-50 години. След това все по-малко деца се раждат (около 2 пъти по-малко) и в този момент от ден на ден младежи, които биха имали деца, напущат. Ако продължаваме по този начин, нацията ще изчезне. Общополитическата класа не се занимава с този проблем. ” констатациите направи икономистът Николай Василев в предаването „ Твоят ден ” по НоваНюз.

„ Предлагам обществото да дава приблизително по 20 000 лева на родителите на всяко новородено дете. Може да се направи политика, която да обвързва сумата с осигурителния приход. Десетки милиарди се прахосват за нелепости, а това, което предлагам, ще бъде може би 1 милиарда ”, сподели Василев.
-->
„ Ако не се вземат ограничения, може би няма да има кой да чества 1400 година от основаването на България. Раждаемостта е освен финансов въпрос, а публичен, персонален ”, сподели Николай Василев.

„ България годишно усилва обществения си дълг. Бяхме поставили часовник, който да демонстрира дълга на страната, на балкона на нашия офис, той бе махнат. Ако бе останал, в този момент щеше да демонстрира 40 милиарда лева дълг ”, изясни някогашният министър.

Относно неналичието на бюджет за 2023 година той сподели: „ Едно от положителните неща т.г. е, че няма нов бюджет. Седем партии в Народното събрание пред следващи предварителни избори… щяха да наддават. Същото би се случило, в случай че в този момент служебният кабинет вкара бюджет ”.

Според него влизането в Еврозоната не е приоритет на множеството държавни управления след 2005 година „ Липсва политическа воля за влизане там ”, безапелационен е Николай Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР