Делян Пеевски взел решение да се завърне официално в политиката.

...
Делян Пеевски взел решение да се завърне официално в политиката.
Коментари Харесай

Делян Пеевски се връща в политиката

Делян Пеевски взел решение да се завърне публично в политиката. Бившият народен представител от Движение за права и свободи приел предлагането да бъде включен в кандидат-депутатските листи на партията за изборите през ноември.

Няколко диалога с него са били водени през последните дни на най-високо равнище от управлението Движение за права и свободи, в това число и от ръководителя Мустафа Карадайъ, твърди източникът ни в централата на придвижването.

Пеевски беше четири поредни мандата народен представител в Народното събрание, само че през април тази година, изненадващо, самичък се отхвърли да бъде включен в листите на придвижването. Политикът беше получил номинации от съвсем всички регионални организации на Движение за права и свободи, написа „ 24 часа “.

Според осведомени на изключителните избори през юли Пеевски още веднъж е бил поканен да се кандидатира за депутат, само че за повторно е отказал. Мотиви и при двата случая не бяха оповестени обществено. Предположенията бяха, че е решил да следва последователното си отдръпване както от медийния бизнес (продаде вестниците си при започване на 2021 година на новите притежатели на Виваком и Нова телевизия ), по този начин и от политиката.

Сега обаче от Движение за права и свободи явно са били прекомерно настоятелни той да одобри номинациите на партийни организации. Според мненията в централата някогашният народен представител бил извънредно различим в страната и щял да пази ползите на партията, само че към този момент в Народното събрание.

В последните месеци знакови фигури от придвижването обществено поддържаха Пеевски след наложените му наказания по закона “Магнитски”. Зад него застана и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, а в Брюксел евродепутатите на придвижването и либерали “вдигнаха” проблема на европейско равнище.

В придвижването чакат, че включването на Пеевски в депутатските листи сигурно ще провокира бурни и разнопосочни реакции от останалите партии. Но в Движение за права и свободи били уверени, че в случай че той влезе в Народното събрание, управлението на партията и самият Пеевски щели да имат опцията доста по-активно да работят за изчистване на името му от обвиняванията.

Очаква се Делян Пеевски да бъде включен в две кандидатски листи, каквато беше и досегашната процедура, само че за момента не е известно в кои региони. Няколко локални структури издигнали неговата номинация и най-вероятно на следващия ден, когато Движение за права и свободи разгласи, че ще номинира собствен претендент за президент, ще са ясни и водачите на листи за новия парламент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР