Делото за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) започна по

...
Делото за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) започна по
Коментари Харесай

Делото КТБ: 5000 страници от обвинението ще трябва да бъдат изчетени на глас

Делото за банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) стартира всъщност. В началото Специализираният углавен съд почете настояването на юристите целият диспозитив на обвинителния акт да бъде изчетен. Става въпрос за към 5000 страници. Прокурорите пък оповестиха, че това се употребява за закъснение на делото.
От своя страна съдията изиска всички да стоят прави по време на изчитането, само че юристите не се съгласиха.
" Дадох опция на юристите и бранителите да кажат, че не желаят да се чете. И ще се запише в протокола „ Прочете се”. И всичко щеше да завърши днес”, уточни наблюдаващият прокурор Иван Гешев, представен от bTV.
„ Проблемът е на прокуратурата несъмнено, в метода, по който е изписан обвинителният акт”, сподели юрист Константин Симеонов.
Според експерти междинната скорост на четене на възрастен човек е 300 думи в минута, а 1 страница формат А4 е с 1800 признака. Това значи, че обвиняването ще се чете 30 хиляди минути, или 500 часа, което прави 62 работни дни и половина.
Един от юристите на Цветан Василев е упрекнат за напън над очевидец, заяви още Иван Гешев.
„ Има обвиняване против един от юристите на господин Цветан Василев. На този човек съгласно свидетелски показания са му дадени пари по инструкции на Цветан Василев, с цел да „ профилактира” очевидеца Лазов. Това е точният термин, който е използван за заплащане на парите. А какво значи „ профилактира”, всеки от вас може да си отговори, аз догатки не мога да правя”, съобщи Иван Гешев.
Адвокатите отхвърлиха. „ Това са следващите тъпотии на господин Гешев, повече няма да говоря”, съобщи бранителят Лазар Карадалиев.
„ Това е целенасочена самодейност на профилираната прокуратура за избрани очевидци да не влезат в правосъдната зала, с цел да бъдат разпитвани настрана и да не можем да им задаваме въпросите както ние намерим за добре”, уточни и юрист Константин Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР