Делото за екстрадацията на бившата румънска министърка Елена Удря бе

...
Делото за екстрадацията на бившата румънска министърка Елена Удря бе
Коментари Харесай

Отново отложиха делото за екстрадацията в Румъния на Елена Удря

Делото за екстрадацията на някогашната румънска министърка Елена Удря бе отсрочено за следващ път.

Защитниците на румънската министърка желаеха да бъдат разпитани трима очевидци. Сред тях са двама някогашни членове от Конституционния съд в Румъния. Съдът обаче отхвърли и позволи до разпит единствено някогашен шеф на дирекция в правосъдното министерство на Румъния. Свидетелката Ингит Мокану е била краткотрайно в една килия в румънския затвор с Удря.

Пред съда тя описа за неприятните условия в местата за отнемане от независимост в Румъния.

Преди месец Апелативният съд в София още веднъж отсрочи делото по искане на Румъния за екстрадиция на някогашната министърка Елена Удря. Причината бе и физическа контузия, която е получила юрист Анева, един от бранителите на Удря.

Другият бранител на Елена Удря – юрист Христо Ботев изясни, че колежката му има документи, предоставени от румънската страна, които са относими към делото и настоя за пролонгация, с цел да бъдат предоставени на българския съд. За същото настоя и Елена Удря, която бе доведена в правосъдната зала.

Елена Удря е наказана в Румъния на 6 години затвор за корупция. Тя беше арестувана на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Кулата от българската Гранична полиция на път за Гърция, където да изиска леговище, защото твърди, че в Румъния ще бъде подложена на политическо гонене.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР