Делото срещу виновните за Възродителния процес не е приключило десетилетияСлед

...
Делото срещу виновните за Възродителния процес не е приключило десетилетияСлед
Коментари Харесай

Лагерник от „Белене”: Чакам правосъдие повече от 30 години

Делото против отговорните за Възродителния развой не е завършило десетилетия

След като съдът върна на прокуратурата делото за Възродителния развой, пред приказва лагерник от „ Белене ”, който над 30 години чака правораздаване. Али Хюсеин съди страната за обезщетение като потърпевш от неналичието на правораздаване.

„ Страданията, които съм прекарал, в никакъв случай не са изчезвали от главата ми. Никога няма да мога да ги не помни, до момента в който умра. Правосъдие съм чакал повече от 30 години, от 1985 година насам ”, споделя Хюсеин.

Делото против отговорните за Възродителния развой не е завършило към този момент 31 години. През май предходната година прокуратурата приключи следствието. През декември обаче съдът не се съгласи с претекстовете и отново го върна в прокуратурата. Това е и вярата на Али.

„ Каквото и да стане, даже и животът ми да не стигне, моето потомство ще продължи докрая, до момента в който санкционират отговорните ”, акцентира жертвата на Възродителния развой.

Хюсеин към този момент е завел иск против страната за вреди от постепенно правораздаване. „ Отначало всички порти ни се затваряха. Много пъти съм ходил в Разград, с цел да депозирам молба за правораздаване и постоянно са ме прибирали. Принудиха ни да създадем най-лошото - да съдим страната си ”, уточни той.

Каква ще бъде ориста на върнатото дело, от прокуратурата оповестиха пред NOVA, че ще имат повече изясненост другата седмица. В чий интерес е бавното правораздаване разяснява юрист Христо Ботев. „ Правосъдието е друго бързо за другите страни по делата. Понякога за подсъдимите е бързо, за потърпевшите е постепенно ”, разясни бранителят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР