Делото срещу 56-годишния шофьор на автобус, който блъсна пенсионерка в

...
Делото срещу 56-годишния шофьор на автобус, който блъсна пенсионерка в
Коментари Харесай

Двойна присъда очаква шофьор на автобус, блъснал пешеходка в Кючука

Делото против 56-годишния водач на рейс, който блъсна пенсионерка в Кючук Париж през февруари, не съумя да започва през днешния ден. Процесът против водача се отсрочи, поради вирусно заболяване на арбитър Методи Антонов от Районен съд-Пловдив.
Прочетете още
Инцидентът стана на 15 февруари 2022 година в гр. Пловдив, към 13,20 часа, на кръстовището на бул. „ Никола Вапцаров “ и ул. „ Македония “. При него пострада 73-годишна жена, която пресичала на пешеходната пътека. Причинена и е междинна телесна щета. Състоянието на дамата беше сериозно в нескончаем интервал от време, като съгласно обвинителния акт е била с краткотрайна заплаха за живота.

Причина за злополуката е прекосяване на транспортното средство на червен сигнал на светофара.

По делото е открито, че лидерът е управлявал рейс от градския превоз, като не е спрял на червен светофар и е блъснал пресичащата на пешеходна пътека 73-годишна жена. Тя е била откарана в болничното заведение за лекуване в тежко положение, с заплаха за живота. Вследствие на оказаната незабавна здравна помощ към сегашния миг положението на потърпевшата е нормализирано. Пробите за алкохол и опиати на водача след случая са били негативни.

За сходен тип закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от 1 до 6 години, както и лишаване на свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство.

Интересно е да се означи, че водачът на рейса е бил неведнъж глобен по административен ред за осъществени от него нарушавания на ЗДвП. Също по този начин с присъда от 2020г. на Окръжен съд – Пловдив е бил приет за отговорен, че при ръководство на МПС – рейс е нарушил разпоредбите за придвижване, и по несъобразителност е предизвикал гибел, за което му било наложено наказване една година „ Лишаване от независимост “, осъществяването на което е било отсрочено с изпитателен период от 3 години.

В този случай каквото и наказване да получи в сегашния развой, водачът ще би трябвало да излежи и предходната си присъда от една година.

В хода на делото са приобщени съдебномедицинска и автотехническа експертизи, както и записи от видеокамери.   

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР