Делегациите на Румъния, Азербайджан и Грузия обвиниха организаторите на международния

...
Делегациите на Румъния, Азербайджан и Грузия обвиниха организаторите на международния
Коментари Харесай

Организаторите на Евровизия обвинени в измама и фалшификации

Делегациите на Румъния, Азербайджан и Грузия упрекнаха уредниците на интернационалния песенен конкурс " Евровизия " в машинация с оценките.

Ръководителят на румънската делегация Юлиана Марчук, както оповестява телевизионният канал TVR, съобщи, че най-високите оценки, дадени от журито на Румъния, са били дадени на Украйна вместо на Молдова. " Резултатът от гласуването на румънското жури не беше взет поради при изчисляването на крайната оценка, а уредниците използваха друг набор от оценки от името на журито на нашата страна ", сподели тя.

В резултат на измененията, направени от уредниците, Молдова не получи точки от Румъния.

Според азербайджанския 1news.az уредниците на надпреварата са се позовали на механически проблеми при излъчването и са оповестили неверни резултати. В резултат на това от Азербайджан са получени оптимален брой точки за Англия, а не за украинските музиканти.

Порталът " Новости-Грузия " заяви също, че представителите на националното жури са дали оптимален брой точки на Украйна, само че в таблицата за оценяване 12 точки са дадени на Англия.

Украинската група „ Калуш Оркестра “ с песента „ Стефания “ завоюва песенния конкурс " Евровизия-2022 ", който завърши в неделя вечер в Торино, Италия.

Според сумарните резултати от гласуването на феновете и журито представителите на Украйна са получили 631 точки и станаха спечелили с огромна разлика от най-близкия по резултат - Англия, която събра 466 гласа. „ Калуш Оркестра “ завоюва успеха с помощта на гласовете на публиката на състезанието, като се изкачи от четвърто място след първия стадий на обобщаване на резултатите. Музикалното жури даде преимущество на английския музикант Сам Райдър.

След като извърши композицията си, фронтменът на групата насочи апел на британски език да се поддържа Украйна. Поради разпоредбите на състезанието, които не разрешават политически апели от сцената, уредниците на " Евровизия " трябваше да разясняват обстановката със следното изказване: Европейският съюз за радио и телевизия дефинира това като " филантропичен, а не политически жест ".

От съветска страна имаше повече от отрицателна реакция към състезанието. Представители на властта си разрешиха да създадат скандални изявления, с които недвусмислено демонстрират своето искрено враждебно отношение освен към Украйно, само че и към цяла Европа.

„ Конкурсът " Евровизия " сподели, че унижението на Европа към този момент е на мода “, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Ако ми бяха споделили, че този, който завоюва, ще завоюва, евентуално щях да се изсмея. Защото това е толкоз явно и толкоз непочтено, че ми се струваше: Европейската радиотелевизионна корпорация и уредниците не биха си разрешили да бъдат унизени по този метод ", сподели дипломатът.

От своя страна ръководителят на Комисията по интернационалните въпроси в Думата Леонид Слуцкий съобщи, че състезанието за ария на " Евровизия " е инструмент за разпространение не на културните полезности, а на двойните стандарти, като успеха на Украйна е реализирана с цената на груби нарушавания на разпоредбите.

През февруари Европейският съюз за радио и телевизия разгласи, че Русия няма да може да взе участие в песенния конкурс на " Евровизия " през 2022 година Решението е взето заради " загрижеността " на организацията за " невижданата рецесия в Украйна ".

На 16 февруари 2022 година украинската певица Алина Паш означи, че се е сблъсквала с ненавист и закани в обществените мрежи. Певицата, която беше включена в базата данни на украинския уеб страница Peacemaker поради визитата си в Крим, завоюва украинската национална селекция.

„ Евровизия “ е интернационален музикален конкурс, който се организира под егидата на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Според разпоредбите на " Евровизия " в състезанието могат да вземат участие не повече от 44 страни, а на финала - не повече от 26 страни. Пет страни - Англия, Германия, Испания, Италия и Франция - и страната хазаин на актуалното съревнование са освободени от присъединяване в полуфиналите. / БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР