Декларация в подкрепа на членството ни в Шенген и за

...
Декларация в подкрепа на членството ни в Шенген и за
Коментари Харесай

Габриел на знакова среща в САЩ, нова маневра за Шенген

Декларация в поддръжка на участието ни в Шенген и за създаване на коридора Север-Юг и инфраструктурни планове подписват в Ню Йорк външните министри на България, Гърция, Румъния и Хърватия.

Мария Габриел се срещна и с министъра на външните работи на Чили Алберто Ван Клаверен от името на Върховния представител на Евросъюза по външна политика Жозеп Борел. Развитие на водородната енергетика, рандеман на литий и поддръжка за българските експедиции на Антарктида са били измежду тематиките на диалог. А първите дипломати на Гърция и Хърватия са заявили пред Мария Габриел цялостна поддръжка за участието на България и Румъния в Шенген.
-->
" Много ясно в текста на декларациите се споделя, че присъединението на България и Румъния към Шенген е една спомагателна опция за икономическото развиване на района, по тази причина в действителност да се развият контактите сред хората, фирмите, държавните управления. И аз се веселя, че с такова единогласие ние дружно посрещаме провокациите, само че казвайки, че желаеме да работим за общи решения ", уточни Габриел, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР