Декларация от името на парламентарната група на “БСП за България“В

...
Декларация от името на парламентарната група на “БСП за България“В
Коментари Харесай

БСП: Трябва да търсим рационалност, нови избори в момента са нелепи и нередни

Декларация от името на парламентарната група на “БСП за България “

В края на този много чудноват спор си разрешаваме от името на парламентарната група на Българска социалистическа партия да призовем всички парламентарни сили към сериозен размисъл за смисъла на нашето битие оттук насетне тук, към градивност и към нещо, което ни убягва последните дни. Аз съм извънредно изумен като член на парламентарната група, че в опита да се направи опело на едно незапочнато още ръководство, да се цитират Вапцаров, Гео Милев, Румянцев – хора, които носят ореола на идеология, която вие ненавиждате, и която поставихте и ритахте години наред. Явявахте се от трибуната, наричахте ни главорези, когато вие сте рязали глави. Непрекъснато обвинявания в неспособност да се разбере какви са ползите на нацията, а се вършат непрекъснати пречки месеци наред в работата на най-висшия орган на страната.

Единици от нас се опитваха тук от тази естрада да бъдат прагматични. Дори и през днешния ден, във всички законопроекти и решения, които се взимаха, и да дадат професионалния, градивния звук. Но се явяваха и други, които носиха бремето на една отговорност, припомням си в този момент за дигитализацията, и не я понесоха тази отговорност, като отговорност пред страната. И се явиха тук да приказват по какви ли не въпроси на законотворчество, морал. Много съм очарован от думите на Дилов, да, някои дати би трябвало да се помнят, само че ние добре си спомняме кой направи преврата 9 юни, какво се случи 2 години по-късно. Спомняме си по какъв начин се изгаряха хора и този, който цитирахте, беше разстрелян в един тунел, където ви е позор да отидете и в никакъв случай не сте стъпвали.

Всичко това постанова един огромен въпрос, който сложи Любен Дилов – въпросът за помиряването на нацията, въпросът за градивността на нацията, който се опитваме в този момент да ви сложим. Който слагат и други сътрудници, от други парламентарни групи. Които не се отнасят с вас и с всички нас с такова пренебрежение, с такава подигравка, поставяйки на гърдите си табелата “експерт “ и наричайки другите “профани “.

Позволяваме си като парламентарна група да обърнем внимание на сериозния миг, който претърпява нацията. На опита още веднъж на някои от нас тук да хвърлят не мостове посред ни, а да изгорят всичко, което се назовава парламентаризъм. Да желаят да се тръгне сега към предварителни избори, към събаряне на държавно управление, към една тотална деградация на страната, която няма да я докара до нищо положително. Това е неправилно, неуместно и в никой случай не прави чест на никого от нас.

Молбата ни е, обръщаме се към вас с цялото си отворено сърце, дано от тази естрада не се замеряме с гнусни обвинявания и неприятни квалификации. Да търсим във всяко нещо, което се разисква тук, рационалността, а не това, което ще спре развиването на един или различен проблем, който Народното събрание ще реши. Защото тези хора, които цитирахте тук доскоро, са се опитвали да го вършат и са дали живота си за това доста десетилетия преди нас. Атмосферата, която сътворяваме тук въобще не е почтена за тяхната памет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР