Дежурно звено във Върховната касационна прокуратура ще реагира на всички

...
Дежурно звено във Върховната касационна прокуратура ще реагира на всички
Коментари Харесай

Гешев прави звено за борба с изборни нарушения

Дежурно звено във Върховната касационна прокуратура ще реагира на всички сигнали за изборни нарушавания. Това стана ясно след  работна среща на основния прокурор Иван Гешев със заместниците му и с ръководителите на отдели при Върховната касационна прокуратура (ВКП). В диалога са били разисквани организацията на работа и реализирането на надзор за правомерност от страна на Прокуратурата при провеждането на изборите за 46-ото Народно заседание на 11 юли.

" С оглед нуждата от гарантиране в оптималната степен на политическите права на жителите и осъществяване на избирателен развой в сходство с условията на закона, беше взето решение да се сътвори дежурно звено във ВКП, което да проучва постъпващите в Прокуратурата на Република България сигнали, свързани с изборни нарушавания ", заяви държавното обвиняване.

Ръководството на прокуратурата прибавя, че взаимните старания на институциите според нормативно откритите им пълномощия, ще допринесат за обезпечаването на почтени и транспарантни избори и ще подобрят взаимоотношението и координацията, каквито са упованията на българските жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР