Дебютното издание на Лигата на нациите се оказа повече от

...
Дебютното издание на Лигата на нациите се оказа повече от
Коментари Харесай

Кристиано и компания тръгват към нов трофей

Дебютното издание на Лигата на нациите се оказа повече от сполучливо и към днешна дата можем да установяваме, че това е една от най-хубавите хрумвания на УЕФА през последните години. Днес в Португалия стартира финалната четворка с присъединяване на спечелилите в елитната група на шампионата. Домакините, водени от Кристиано Роналдо, излизат против Швейцария, а на следващия ден е вторият полуфинал сред Англия и Холандия. Отборът, който вдигне трофея, ще прибере 10,5 млн. евро от наградния фонд и това също не е за занемаряване, когато търсим аргументите за мотивацията на отборите.

Португалците са настоящият европейски първенец, а семейството ги слага в ролята на любимец за спечелването на купата. Селекционерът Фернандо Сантош разполага с доста уравновесен състав, а доста от избраниците му изпращат отличен сезон на клубно равнище. Самият Кристиано блестеше с екипа на Юве в Серия “А”, а младата звезда на Бенфика Жоао Феликс към този момент е трансферна цел на съвсем всички европейски грандове.

Роналдо не игра в груповата фаза на Лигата на нациите, в която “мореплавателите” приключиха пред Италия и Полша, с цел да се класират за финалите. Сега обаче 34-годишният ас е окуражен да изведе отбора до нов успех. С Бернардо Силва, Пици, Уилям Карвальо и Рафа Силва португалците могат да се похвалят с доста мощна халфова линия, а не би трябвало да забравяме и Бруно Фернандеш, който през целия сезон носеше Спортинг (Лисабон) на гърба си.

Швейцария е сложен противник за всеки и го удостовери и на Мондиал 2018, когато не се даде на Бразилия. “Кръстоносците” играят доста грамотно, а селекционерът Владимир Петкович разчита най-много на гения на Джердан Шакири, който преди броени дни завоюва Шампионската лига с Ливърпул. Гранит Джака, Фабиан Шер и вратарят Ян Зомер също са потвърдени имена.

В групите на Лигата на нациите швейцарците разгромиха Белгия с 5:2, откакто губеха с 0:2, и тъкмо този мач им обезпечи първото място. Сега малко на брой чакат от тях да спрат Португалия по пътя към финала. Таранът Харис Сеферович е в съвършена форма и ще се изправи против някои от съотборниците си в Бенфика. Извън състава остана ветеранът Щефан Лихтщайнер, а десен бек ще е новото попълнение на Волфсбург Кевин Мбабу.

Общият баланс сред двата тима е в интерес на Швейцария - 10 победи, 5 равенства и 7 загуби. За последно те бяха противници в квалификациите за Мондиал 2018, когато си размениха домашен победи с по 2:0.

Лига на нациите - полуфинали:

ПОРТУГАЛИЯ - ШВЕЙЦАРИЯ

Вероятни сформира:

ПОРТУГАЛИЯ (4-4-2): Р. Патрисио; Кансело, Р. Диаш, Пепе, М. Руи; Б. Силва, Пици, Карвальо, Р. Силва; К. Роналдо, Ж. Феликс
Селекционер: Ф. Сантош
ШВЕЙЦАРИЯ (4-2-3-1): Зомер; Мбабу, Шер, Елведи, Р. Родригес; Закария, Г. Джака; Е. Фернандеш, Шакири, Цубер; Сеферович
Селекционер: В. Петкович

СЪДИЯ: Феликс Брих (Германия)
СТАДИОН: “До Драгао”, Порто
НАЧАЛО: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР