Дайте да не манипулираме хората, те не са паднали от

...
Дайте да не манипулираме хората, те не са паднали от
Коментари Харесай

Голям цирк за пари в БНТ! Шефът на КНСБ изригна: Дайте да не манипулираме хората!

„ Дайте да не манипулираме хората, те не са паднали от небето! “, по този начин прикани шефът на КНСБ Пламен Димитров. А неговият конкурент в студиото на Българска национална телевизия тази заран бе зам.-председателят на БСК Мария Минчева.
Тонът сред двамата бе остър от самото начало, като нееднократно преминаваше естествените граници. „ Ако обърнете внимание за какво сме били срещу обещано число, в тези моменти постоянно сме казвали, че не разбираме по какъв начин се е стигнало до него. Това е разногласието! Визията би трябвало да бъде тристранно съдействие – работодатели, страна, синдикати, съобщи Минчева.
Увеличаването на междинната заплата в София подвига нивото и в цялата страна, и това е изключение. Трябва да имаме едно уравновесено число, от което да се подвига нагоре по браншове.
Въпросът по какъв начин ще се отрази новият механизъм за минималната работна заплата още веднъж възпламени пристрастеностите сред събеседниците в студиото.
„ Най-добре е да се мери на годишна база съгласно мен. Твърдението, че като се подвига минималната заплата, ще стартира да се заплаща на черно, го слушаме към този момент от 30 години. Това просто не е правилно! Нивата в България към момента са толкоз ниски, че нейното нарастване не може да се отрази по този начин. А когато тя се усилва, тя става атрактивна за сложна на хората “, безапелационен е Пламен Димитров.
„ Ако ви оставя да живеете с 950 лева в София съм сигурен, че няма да издържите! “, продължи Димитров.
„ А с 1000 ще издържите ли? “, отвърна му Минчева.
Двамата по този начин и не стигнаха до консенсус по значимите въпроси, свързани с минималната работна заплата и труда на хората, предава БЛИЦ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР