Датският търговец на мебели и стоки за дома JYSK инвестира

...
Датският търговец на мебели и стоки за дома JYSK инвестира
Коментари Харесай

JYSK разширява логистичната си база и отваря нови магазини в България

Датският търговец на мебели и артикули за дома JYSK влага 12 милиона евро в разширението на своя складов и дистрибуционен център в Божурище. Търговската верига ще отвори и доста нови магазини у нас през актуалната и идващите години.

Новата складова част ще се употребява за предпазване, пакетиране, подготовка и превоз на артикули на JYSK. Тя ще бъде ситуирана върху над 14 000 кв. метра повърхност и ще включва 33 нови рампи за товаро-разтоварни действия. Строителните действия към този момент са в ход и би трябвало да приключат до края на ноември, оповестяват от компанията.

Разширяването ще усили потенциала на JYSK за обслужване както в България, по този начин и в останалите страни на Балканите, в това число Турция, където следва разкриване на първи магазин през април 2023 година



С инвестицията в Божурище компанията ще се разпростре върху 109 000 кв. метра обща повърхност и ще има потенциал 148 рампи и над 122 000 палетоместа. В складовата база работят към 300 души, а разширението ще отвори десетки нови работни места.
Успешно развиване
Дистрибуционният център на JYSK в Божурище беше открит публично през септември 2019 година Това е осмият логистичен център на компанията в Европа, в който тя влага над 100 млн. евро. Общата му повърхност е 95 000 квадратни метра.

Логистичният център обслужва над 270 магазина в страните от Балканите и дава отговор за доставките до всички магазини на JYSK и онлайн доставки в България, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и Румъния. Той доставя и до франчайз магазините на JYSK в Азербайджан, Албания, Косово, Молдова и Северна Македония.



Инвестицията в складовата база докара до понижаване на времето за доставка както за магазините, по този начин и за онлайн поръчките. С построяването ѝ по данни на компанията тя е икономисала почти 10 млн. километра годишно от артикули, продавани на Балканите.

" Разширяването на дистрибуционнния център на JYSK в Божурище е значимо за компанията, тъй като демонстрира потенциала и желанието на JYSK да надгражда развиването на компанията в България и района, само че и да способства за икономическото развиване и на страната. ", споделя Венцислав Чавдаров, логистичен шеф Балкани в дистрибуционния център на JYSK в Божурище.
Рекордни доходи и нови магазини


В България JYSK участва от 2005 година, когато отвори в Пловдив първия си обект в страната. Днес веригата има 42 магазина (най-много са в София, Пловдив и Стара Загора), както и онлайн магазин, с общо над 700 чиновници в комерсиалните обекти и дистрибуционния център. JYSK възнамерява да отвори сред 7 и 10 нови магазина през 2022 година и да продължи разширението си като годишно отваря най-малко по 5 магазина в страната.

Местната власт приветства развиването на дистрибуционния център на JYSK, отчитайки изгодата му за цялата община. " Радвам се, че този съвременен логистичен център се намира точно в Божурище, че сме осмите в света, които могат да се похвалят с сходен обект и сходна инвестиция. За нас като община е от извънредно значение броят на работни места, които JYSK дава, само че и високото равнище на работна среда и условия на труд, които дават отговор на най-високите европейски стандарти. ", споделя Георги Димов, кмет на Божурище.



През последните 2 години датската компания се сблъска със съществени провокации поради пандемията, а магазините ѝ краткотрайно бяха затворени в резултат на противоепидемичните ограничения. Въпреки това JYSK България реализира рекорден оборот от 385 млн. лв. (близо 197 млн. евро) и облага от 7,7 млн. лв. преди лихви и налози за финансовата 2020-2021 година Това е и първата година, в която резултатите на компанията включват и активността на дистрибуционния център в Божурище, т.е. част от приходите са от продажби в чужбина.

Датската верига продължава да следва проектите си за напредък, да открива нови работни места в България и да предлага услуги с все по-високо качество, което ѝ оказва помощ да се оправи с провокациите на пандемията.

В изискванията на пандемия най-продаваните артикули на JYSK в България са офис мебели, украшения и кухненските мебели. Други категории с висок растеж на продажбите са комплектите култивиран мебели за отдих и спалното долни дрехи.

.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР