Датският министър-председател Мете Фредериксен произнесе реч пред парламента, частично написана

...
Датският министър-председател Мете Фредериксен произнесе реч пред парламента, частично написана
Коментари Харесай

Премиерът на Дания изнесе реч с помощта на изкуствен интелект

Датският министър-председател Мете Фредериксен произнесе тирада пред Народното събрание, отчасти написана благодарение на инструмента за изкуствен интелект ChatGPT, с цел да подчертае революционните аспекти и рисковете на изкуствения разсъдък, съобщи Агенция Франс Прес.


Ръководителят на датското държавно управление произнесе обичайна си тирада в миг, когато Народното събрание се готви да завърши работа през лятото.

" Това, което преди малко прочетох тук, не е от мен. Или от който и да е различен човек ", ненадейно сподели Фредериксен по средата на речта си пред законодателите, като изясни, че тя е написана от ChatGPT.

" Дори и не беше изцяло прецизен, както във връзка с детайлностите от работната стратегия на държавното управление, по този начин и във връзка с пунктуацията... по едно и също време е очарователно и ужасяващо на какво е кадърен ", добави водачът.

Големият триумф на програмата провокира златна тресчица и вложения за милиарди долари в тази област, само че критици и вътрешни хора сигнализираха.

Общите опасения включват опцията чатботовете да наводнят мрежата с дезинформация, пристрастните логаритми да основават расистки материали или автоматизацията благодарение на изкуствен интелект да унищожи цели промишлености.

Темата е включена в дневния ред на срещата на високо ниво по въпросите на търговията сред Съединените щати и Европейския съюз в Лулеа, Швеция.

Група ръководители и специалисти от промишлеността, измежду които Сам Алтман, чиято компания OpenAI сътвори бота ChatGPT, предизвестиха във вторник за евентуалната опасност от " изгубване ", която съставлява технологията.

Частта от речта на Фредериксен, направена от ChatGPT, включваше фрази като следното: " За мен беше чест и предизвикателство да управлявам необятно държавно управление през последната парламентарна година. "

" Работихме интензивно, с цел да си сътрудничим сред партиите и да осигурим мощно и стабилно бъдеще за Дания " и " Предприехме стъпки за битка с изменението на климата и за обезпечаване на по-справедливо и по-приобщаващо общество, в което всички жители имат равни благоприятни условия ", написа още ChatGPT.

" Въпреки че се сблъскахме с провокации и опозиция по пътя си, аз се гордея с това, което постигнахме дружно през последната парламентарна година. "

Постоянните създатели на речите на Фредериксен към момента не са коментирали качеството на написаното. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР