Датската верига за мебели и стоки за дома JYSK (Юск)

...
Датската верига за мебели и стоки за дома JYSK (Юск)
Коментари Харесай

С инвестиция от 12 млн. евро JYSK ще увеличи с 30% капацитета на логистичния си център

Датската верига за мебели и артикули за дома JYSK ( " Юск " ) разгласи на публична гала към този момент стартиралите строителни действия за уголемение на складовия и дистрибуционен център на компанията в Божурище. Новата инвестиция е 12 млн. евро. Очаква се строителните действия да приключат в края на тази година, оповестиха от сдружението.
Разширението
С новата си зона логистичната база на JYSK усилва потенциала си с близо 30%, а площта си - с 14 хиляди квадратни метра. С инвестицията в Божурище компанията ще се разпростре върху 109 хиляди кв. метра обща повърхност и ще има потенциал 148 рампи и 122 хиляди палетоместа.

Новото уголемение ще усили потенциала на JYSK за доставки в България и в останалите страни на Балканите, в това число Турция, където следва разкриване на първи магазин през април 2023 година

Дистрибуционният център в Божурище, който беше открит през септември 2019 година, обслужва 275 магазина в страните от Балканския район и дава отговор за доставките до всички JYSK магазини и онлайн доставки в България, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и Румъния. Той доставя и до франчайз магазините на JYSK в Азербайджан, Албания, Косово, Молдова и Северна Македония.
Реклама Още вложения
JYSK възнамерява и създаване на нов трети високостелажен автоматизиран склад. Той ще усили сегашния потенциал на Дистрибуционния център в Божурище с 50 % или общо с още 60 хиляди палетоместа. Проектът е във фаза на обмисляне, следва да бъдат оповестени още детайлности и период за осъществяване.

До края на годината веригата възнамерява да открие още най-малко 6 нови магазина в страната. Към момента JYSK има 43 магазина в България, продава и онлайн. Най-новият обект бе отворен в Горна Оряховица на 3 март 2022 година Паралелно тече и модернизиране на всички обекти на компанията, построени преди 2018 година, като до края на пролетта ще бъдат актуализирани още два - в Перник и във Велико Търново, прецизираха от сдружението.

" JYSK продължава своята агресия и напредък в България. Очакваме растеж във финансовите резултати и за тази финансова година, като това е и една от аргументите да сме сигурни в инвестицията си в разширението на дистрибуционния ни център. В момента е мъчно да предвиждаме точни цифри за упования финансов растеж, поради радикалната смяна в интернационалната конюнктура през последните две седмици, само че сигурно можем да кажем, че JYSK е компания, която мисли и възнамерява в дълготраен проект. За нас, най-важното сега е да успеем да продължим с експанзията и вложенията си в България ", разяснява Алекс Брату, районен управител на JYSK Румъния и България.
JYSK в Украйна " Нашият подбор включва няколко продукта, създадени в Украйна, множеството от тях са мебели. От началото на войната украинските ни снабдители към този момент не могат да работят, тъй че сега имаме единствено наличия, създадени в Украйна, които към този момент са доставени в магазините ", разяснява за " Капитал " Венцислав Чавдаров (на снимката), логистичен шеф Балкани. Той посочи, че JYSK има разнообразни снабдители в разнообразни страни в Европа и в района. " В момента обаче не сме решили да пренасочваме производството към други страни. JYSK обновява постоянно асортимента си и по този начин работим от години. За всеки артикул има повече от една алтернатива за доставки - решенията водят или до намиране на различен снабдител, или до въвеждане на нов артикул в асортимента ", заключи Венцислав Чавдаров.За да отбрани чиновниците си, рано сутринта на 24 февруари 2022 година JYSK краткотрайно е затворил всичките си 86 магазина в Украйна. Оттогава насам редица магазини са отворени още веднъж по избор на украинските чиновници.По-рано предходната седмица компанията затвори и всички свои 13 обекта в Русия и прекрати всякаква активност в страната. Служителите на JYSK в Украйна и Русия ще не престават да получават заплати в идващите месеци, оповестяват от компанията.Броени дни след почналата война в Украйна JYSK сътвори благотворителен фонд, който да е от помощ на всички чиновници на компанията в Украйна, както и на техните близки, които са напуснали страната или се пробват да я изоставен. Компанията е дарила 1 милион датски крони (135 хиляди евро). Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР