Дъската за рязане е един от най-използваните инструменти в кухнята

...
Дъската за рязане е един от най-използваните инструменти в кухнята
Коментари Харесай

Как да чистим кухненската дъска през лятото

Дъската за рязане е един от най-използваните принадлежности в кухнята – тя е комфортна и трансформира рязането на месо, зеленчуци и плодове в прелестно занятие. С това помагало обаче би трябвало доста да се внимава, тъй като при погрешно измиване може да заплаши здравето ни.

Това настояват експерти, представени от западния издания, които акцентират, че изплакването с вода и сапун през летните месеци напълно не е задоволително за идеалното разчистване на дъската ни.

Сапунът и водата не могат да защитят кухненската дъска от хранителни патогени и даже скъпите марки почистващи артикули мъчно се оправят с тях. Затова чистете съзнателно дъските си постоянно и изключително през горещите месеци, безапелационни са специалистите от Expert Home Tips.

 Месо

Според тях изключително рискови са непочистените дъски, на които се е рязало сурово месо, в което може да се крият подлите бактерии ешерихия коли и салмонела. Именно те провокират съществени стомашни разстройства през лятото и куп други здравословни проблеми.

За да се избегнат сходни отрицателни последствия, специалистите предлагат след приложимост кухненските дъски да се обтриват усърдно с домашна скраб, направена от сода бикарбонат, готварска сол и малко вода.

Друг сполучлив метод за цялостно дезинфекциране на пособието за рязане е използването на белина. С нея обаче би трябвало доста да се внимава, тъй като тя е много нападателен и рисков препарат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР