Дъщерята на руски националист Дария Дугина и военният кореспондент Владлен

...
Дъщерята на руски националист Дария Дугина и военният кореспондент Владлен
Коментари Харесай

Дугина и Татарски са убити от СБУ

Дъщерята на съветски националист Дария Дугина и военният сътрудник Владлен Татарски - са убити благодарение на чиновници на СБУ, пише Washington Post, базирайки се на свои източници.

Според известия в медиите в интервенциите са взели участие елитни екипи от украински оперативни чиновници, образувани, подготвени и екипирани в тясно съдействие с Централно разузнавателно управление на САЩ.

От 2015 година насам Централно разузнавателно управление на САЩ е похарчило десетки милиони долари, с цел да трансформира украинските руски служби в мощни съдружници против Москва. Агенцията е предоставила на Украйна усъвършенствани системи за наблюдаване, обучила е новобранци в уреди в Украйна, както и в Съединените щати, и е построила нов щаб за клонове на украинската войска, разузнаване и продан на разследваща информация в мащаб, който би бил немислим преди Русия нелегално да анексира Крим “, написа изданието.
От началото на войната СБУ и ГУР унищожиха десетки съветски чиновници
Източници на The Washington Post подчертаха, че Централно разузнавателно управление на САЩ не взе участие в целеви интервенции на СБУ, работата му е по-фокусирана върху укрепването на способността на тези служби да събират разследваща информация за рисков зложелател.
Експлозията на автомобила, довела до гибелта на Дария Дугина, съгласно източници на изданието, в Киев се назовава „ разпродажба “, като оръжие за война. През последните 20 месеца СБУ и ГУР отстраниха десетки съветски чиновници в окупираните територии, украински колаборационисти, военни офицери зад фронтовата линия и известни поддръжници на войната в Русия. Сред убитите са някогашен пълководец на съветска подводница, който бягал в парк в южния съветски град Краснодар, и военният блогър Владлен Татарски, споделиха украински и западни публични лица.
„ Ангажиментът на Украйна към смъртоносни интервенции усложни съдействието й с Централно разузнавателно управление на САЩ, което поражда опасения по отношение на съучастието на организацията и провокира безпокойствие измежду някои чиновници в Киев и Вашингтон “, написа The Washington Post.

Американското разузнаване споделя, че те следят появяването на така наречения украински Мосад в Украйна и че способността на Украйна за сходни интервенции „ носи опасности за Русия “.

„ Ако разследващите интервенции на Украйна станат още по-смели – против руснаци в трети страни, да вземем за пример – можете да си визиите по какъв начин това може да провокира търкания с сътрудниците и да се трансформира в сериозен спор с по-широките стратегически цели на Украйна “, сподели служителят, коментирал пред изданието. 
Компоненти за бомба в панер за котка
Според известия в медиите бомбата, предопределена за Дугина, е пренесена контрабандно през границата, като са я скрили в котешка клетка в разхвърляната кола, в която са били майката и 12-годишната й щерка. Твърди се, че украинските оперативни чиновници са конфигурирали прикрито поделение в кутията на котката, където са сложили аварийни елементи за взривно устройство.

Атентатът с кола бомба, който умъртви Дугина предходната година, се акцентира от обявата като един от най-екстремните случаи на смъртоносно възмездие - такова, което е ориентирано освен против невойник, само че и против млада цивилна жена.

ФСБ обвини в убийството 42-годишната Наталия Вовк, която е влезнала в Русия от Естония през юли, наела е апартамент в същия комплекс като Дугина и се твърди, че е следила Дугина в продължение на седмици. И тогава възнамерявала да се върне в Естония с щерка си.

Украинските управляващи обявиха, че Вовк е била стимулирана от съветската война срещу Украйна и обсадата на Мариупол.

Нападението имало за цел да убие Дугин, докато той и щерка му напущат културен фестивал, където провоенният идеолог, от време на време именуван " мозъкът на Путин ", изнасял лекция. Очаквало се да пътуват дружно, само че Дугин се качил в друга кола. Волк също била на фестивала, оповестяват от ФСБ.

„ Украйна няма нищо общо с това, тъй като ние не сме незаконна страна като Русия и не сме терористична “, сподели Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на Оперативна програма.

В неотдавнашни изявленията в Киев обаче чиновници признаха, че тези изказвания са погрешни. Те потвърдиха, че СБУ е възнамерявала и провела интервенцията и споделиха, че до момента в който Дугин може да е бил главната цел, щерка му - също деен покровител на нашествието - не е почтена жертва.

„ Тя е щерка на бащата на съветската агитация “, сподели чиновник по сигурността. Автомобили бомби и други интервенции в Русия са „ за роман “, който демонстрира на враговете на Украйна, че „ наказването е неизбежно даже за тези, които се считат за недосегаеми

Служителите на СБУ и ГУР разказват разширението на оперативните си функционалности като разследване от изключителни условия.

Всички цели, ударени от SBU, са безусловно законни “, сподели шефът на организацията Василий Малюк в изказване, предоставено на The Post.

Изявлението не се базира съответно на целенасочени убийства , само че Малюк, който се срещна с високопоставени чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ и други чиновници на Съединени американски щати във Вашингтон предишния месец, сподели, че Украйна " прави всичко, с цел да подсигурява, че ще бъде изпълнено заслужено наказване " на всички предатели, военни нарушители и сътрудници “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР