Британският орган за наблюдение на храните приложи допълнителни мерки за

...
Британският орган за наблюдение на храните приложи допълнителни мерки за
Коментари Харесай

Обединеното кралство затяга контрола върху целия внос на индийски подправки на фона на обвинения за замърсяване

Британският орган за наблюдаване на храните приложи спомагателни ограничения за надзор върху целия импорт на подправки от Индия, като стана първият, който ускори инспекцията на всички индийски подправки, откакто обвиняванията за замърсяване против две марки провокираха опасения измежду световните храни регулатори, оповестява.

Хонконг предишния месец спря продажбите на три смеси от подправки, създадени от MDH и една от Everest, заявявайки, че съдържат високи равнища на причиняващия рак пестицид етиленов оксид.

Сингапур също подреди евакуиране на сместа Everest, а Нова Зеландия, Съединени американски щати, Индия и Австралия от този момент споделиха, че преглеждат проблеми, свързани с двете марки.

В най-строгите ограничения до момента, засягащи всички индийски подправки, Агенцията за хранителни стандарти на Обединеното кралство (FSA) съобщи, че в светлината на опасенията е „ приложила спомагателни ограничения за надзор на остатъците от пестициди в подправките от Индия, които включват етиленов оксид “.

Агенцията не прецизира какви тъкмо стъпки подхваща.

„ Използването на етиленов оксид не е позволено тук и са въведени оптимални остатъчни равнища за билки и подправки “, сподели Джеймс Купър, заместник-директор по хранителната политика към FSA.

„ Ако има рискова храна или храна на пазара, FSA ще предприеме бързи дейности, с цел да подсигурява, че потребителите са предпазени. “

Индийският съвет по подправките, който контролира износа, не отговори незабавно на искане за коментар.

Индия е най-големият експортьор, консуматор и производител на подправки в света.

През 2022 година Англия е внесла подправки на стойност 128 милиона $, като Индия е внесла съвсем 23 милиона $, демонстрират данни от уеб страницата на Observatory of Economic Complexity.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР