На 14 май САЩ обявиха ново увеличение на митата за

...
На 14 май САЩ обявиха ново увеличение на митата за
Коментари Харесай

Новите високи мита за китайски продукти само ще навредят на САЩ

На 14 май Съединени американски щати оповестиха ново нарастване на митата за китайски артикули, в това число електрически коли, литиеви акумулатори, фотоволтаични артикули, както и основни минерали, полупроводници, стомана, алуминий, пристанищни кранове и други Сред тях митата за електрически автомобили са главозамайващи - от 27,5% до 102,5%, за слънчеви кафези - от 25% до 50%, а за литиеви акумулатори - от 7,5% до 25%.

Японската медия „ Нихон Кейзай Шимбун “ показва, че китайският бранш, обвързван с новите енергийни източници, не разчита на американския пазар и спомагателните американски мита надали ще имат значително влияние върху китайските компании. „ Блумбърг “ също проучва, че насочването на американското държавно управление към китайския бранш на зелените технологии, в действителност „ съвсем няма да отслаби икономическия напредък на Китай “.

Анализатори акцентират, че от една страна американските политици би трябвало да употребяват средства за комерсиална отбрана, с цел да подтиснат удобното индустриално развиване на Китай и да търсят по-благоприятна конкурентна среда за личните си предприятия. Съединени американски щати са главен съперник на Китай в региона на производството, обвързвано с нови енергийни източници, и търсят да запазят позицията си в международната индустриална верига. От друга страна, това наподобява по-скоро на „ политическо шоу “ преди тазгодишните избори в Съединени американски щати. Американската стопанска система е обхваната от висока инфлация, висок бюджетен недостиг и други многочислени компликации.

Фактите потвърждават, че зелената промишленост на Китай е способна на открита конкуренция, което освен обогатява световните доставки, само че и усъвършенства потискането на инфлацията в международен проект. Секторът също по този начин дава голям принос за справяне с климатичните промени и поддържа зелената промяна.

Съединени американски щати употребяват всички средства да подтиснат Китай, само че все пак няма да съумеят да спрат развиването на страната. Те единствено демонстрират на света хаоса в техните политики и се утвърждават като „ интернационален извършител на разпоредбите “. Използвайки тези нови ограничения, Съединени американски щати единствено ще навредят на самите себе си. 

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52470 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед50762Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед71166Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29665Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20471Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78191„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед79062Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР