Дърводобивни и преработвателни фирми от благоевградска област излизат на протест

...
Дърводобивни и преработвателни фирми от благоевградска област излизат на протест
Коментари Харесай

Служители на фирми за дърводобив в Югозапада излизат на протест

Дърводобивни и преработвателни компании от благоевградска област излизат на митинг и се заканват да блокират придвижването на основен път Е-79 в региона на  Симитли. Причините за недоволството са в пъти по-високите цени на дървесината и  основаване на неестествен недостиг.

За по-малко от година цената на дървесината за преправка е скочила сред три и четири пъти, оплакаха се от сектора, а повода за това те виждат в метода, по който се организират търговете, създаващи условия за далавера и неравнопоставеност:

„ В сложните процедури се позволяват участници, които не дават отговор на условията да бъдат преработватели. На последните търгове се стигна до безумни цени, които ще ни изхвърлят от пазара “, съобщи Кръстьо Веселинков от УС на съдружие „ Югозапад “. Освен това на търговете се разиграват дребни количества дървесина, а се явяват десетки компании и по този начин се основава неестествен недостиг на суровината.

Началото на митинга е от 11 часа, като участниците са декларирали, че ще блокират основния път Е-79 в региона на Симитли. Те упорстват за среща със земеделския министър и парламентарната комисия по земеделие и гори, като предизвестиха и за по-мащабен народен митинг на сектора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР