Държавното обвинение прекрати досъдебното производство, което започна след сигнал за

...
Държавното обвинение прекрати досъдебното производство, което започна след сигнал за
Коментари Харесай

Прокуратурата прекрати делото за лова на бившия шеф на ДАНС

Държавното обвиняване приключи досъдебното произвеждане, което стартира след сигнал за бракониерство край село Сушица, област Симитли, довел до задържането на някогашния началник на ДАНС Димитър Георгиев. Това заяви за " Сега " административният началник на районната прокуратура в Благоевград Борислав Ковачки. 

Бившият ръководител на контраразузнаването беше арестуван на 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за противозаконен лов в землището на с. Полена. Той е бил в компанията на действащ чиновник на ДАНС, както и на президента на футболен клуб " Витоша Бистрица " Сергей Ташков. " Младият настоящ чиновник на агенцията е сътрудник на Бойко Борисов в спортния клуб " Бистришки тигри ", разгласи вътрешният министър Рашков по случая. 

В един от колите, с които се е придвижвала дружинката, е открит мъртвец на диво прасе. Открити са и няколко ловни оръжия, както и огромно количество патрони. По неофициална информация в медиите щом видели служителите на реда, мъжете изхвърлили от колата торбичка със стоп патрони и един ауспух. При последвал обиск са открити още 116 патрона. Част от оръжията били скъпи автомати. Оправданието на арестуваните било, че са видели на пътя куцащо прасе и направили хигиеничен отстрел, с цел да не болести други животни.

Впоследствие някогашният началник на ДАНС отрече да има общо с убитото диво прасе. " Не съм убивал животно. Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам общо с другата кола, в която е намерено животното, нито познавам добре хората в нея. Возил съм се в обособен автомобил ", разяснява той пред bTV.

В последна сметка назначените от прокуратурата експертизи са открили, че единствено с едно от конфискуваните оръжие е било стреляно. То било владеене на горския чиновник. Поради това следствието по случая е прекъснато, като са изпратени инструкции на Министерството на околната среда и водите да наложи административно наказване на горския чиновник, с чието оръжие е било стреляно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР