Държавното бюро за разследване на Украйна задържа бившия военен комисар

...
Държавното бюро за разследване на Украйна задържа бившия военен комисар
Коментари Харесай

Арестуваха бившия военен комисар на Одеска област

Държавното бюро за следствие на Украйна задържа някогашния боен комисар на Одеса Евгений Борисов . Той е обвинен в нелегално обогатяване за милиони гривни, както и в съзнателно отбягване от военна работа, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Дейността на Борисов като боен комисар на Одеса провокира доста рецензии, а следствието против него стана обект на бурни полемики в украинското общество.

Той съумя да се укрие в границите на два дни от следствието. Според организация УНИАН някогашният боен комисар се е опитал да смени телефонните си номера, коли и местоположението си. През уикенда се появи информация, че, която обаче не бе доказана.

Сега прокуратурата ще желае той да бъде арестуван под стража без право на парична гаранция. Ако бъде приет за отговорен, го грозят до 10 години затвор.

Как се разви абсурдът с Борисов

На 22 юни " Украинская истина " разгласява следствие на Battalion Spain, в което се показва, че фамилията на началника на военния комисариат в Одеса Евгений Борисов е придобило недвижими парцели на стойност милиони евро на испанското крайбрежие и влиятелни коли по време на пълномащабната война на Русия против Украйна.

След публикуването на тази информация Борисов беше отхвърлен от поста си, а Държавното следствено бюро образува произвеждане за нелегално обогатяване.

След публикуването на следствието на " Украинская истина " обаче прессекретарят на Оперативно командване " Юг " на Въоръжените сили на Украйна Наталия Гуменюк съобщи, че вътрешен одит не е разкрил учредения за отстраняването му от служба и затова Борисов продължава да извършва отговорностите си. Още на идващия ден обаче президентът на Украйна Володимир Зеленски реагира на абсурда, като подреди незабавното уволняване на скандалния боен комисар, " за което приказва цялата страна ".

Зеленски добави, че е разпоредил основаването на комисия за инспекция на всички военни комисари във всички райони на Украйна, " с цел да не позорят нашата страна и паметта на героите, които умират на фронта ".

На 28 юни Наталия Гуменюк заяви, че Борисов е уволнен от поста.
 Съединени американски щати не съумяха да открият придвижването на американски оръжия, изпратени в Украйна
Съединени американски щати не съумяха да открият придвижването на американски оръжия, изпратени в Украйна

Проверка на Пентагона откри липса на подобаващ надзор и наблюдаване при даването на военна помощ за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР