Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) подготвя инфраструктурата за захранване на

...
Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) подготвя инфраструктурата за захранване на
Коментари Харесай

Захранват корабите във Варна с електроенергия от брега, за да намалят замърсяването в пристанищата

 Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ) приготвя инфраструктурата за зареждане на корабите с електрическа енергия от брега за понижаване на замърсяването, генерирано от плавателни съдове в българските пристанища. Поетото предизвикателство е по отношение на реализиране на общата европейска цел за прекосяване към по-конкурентоспособна и устойчива TEN-T мрежа чрез потреблението на електричество в морския превоз. 

В подтекста на Европейската зелена договорка, която има за цел да приготви прехода към нулеви излъчвания на парникови газове, ще бъдат осъществени изследвания на пристанищното съоръжение, инфраструктурата, експлоатационните характерности и сигурността на българските морски пристанища. Предстои да бъде осъществен разбор на регулаторната рамка за брегово зареждане с електричество на корабите, когато са в пристанищата, както и изследване на морските стандарти и правене на механически разбори за нужната инфраструктура за брегово подаване на електричество в пристанищата. 

Проектът " EALING – Европейско водещо деяние за брегово зареждане с електричество на кораби в пристанищата “ цели ускорение на развиването и внедряването на електрификацията на пристанищата, участващи в консорциума EALING. В него вземат участие 22 колегата от Испания, Германия, Гърция, Италия, Румъния, Словения, Ирландия, Португалия и България. Предстои планът да бъде осъществен до 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР