ДАЛАС (AP) — Учените някога са смятали динозаврите за мудни,

...
ДАЛАС (AP) — Учените някога са смятали динозаврите за мудни,
Коментари Харесай

Когато първите топлокръвни динозаври са бродили по Земята

ДАЛАС (AP) — Учените в миналото са считали динозаврите за бавни, невъзмутими същества. След това проучванията демонстрират, че някои могат да управляват телесната си температура, само че по кое време и по какъв начин се е случило това изместване остава мистерия.

Сега ново изследване пресмята, че първите топлокръвни динозаври може да са бродили по Земята към 180 година преди милиони години, към средата на времето на битие на съществата на планетата.

Топлокръвните същества — в това число птици, произлезли от динозаври, и хора — поддържат телесната си температура непрекъсната, без значение дали светът към тях работи студено или горещо. Хладнокръвните животни, в това число влечуги като змии и гущери, зависят от външни източници, с цел да управляват температурата си: да вземем за пример да се пекат на слънце, с цел да се стоплят.

Да знаем по кое време динозаврите са развили своя постоянен вътрешен термометър може да помогне на учените отговорете на други въпроси за това по какъв начин са живели, в това число какъв брой дейни и обществени...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР