Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че никой не

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че никой не
Коментари Харесай

Майк Помпейо: Никой не трябва да бъде заблуден от конституционния референдум в Куба

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи, че никой не би трябвало да бъде подведен от референдума, с който кубинците утвърдиха промяната на конституцията си и потвърдиха ролята на Кубинската комунистическа партия (ККП), съобщи Франс прес.

"Никой не би трябвало да се оставя да бъде подведен от това упражнение за запазване на диктатурата на еднопартийния режим ", се споделя в изказване на Помпейо, съгласно който в Куба не е имало никакъв обществен спор преди референдума.

Над 86 % от кубинците поддържаха промяната на конституцията. В новия текст се удостоверява ролята на ККП като единствена партия, само че също по този начин се признава пазарната стопанска система, частната благосъстоятелност и задграничните вложения.

Помпейо обаче съобщи, че новата кубинска конституция най-много консолидира социалистическата система на ръководство в Куба, което по думите му "блокира всякаква опция за мощно нужните стопански промени ". Освен това новата конституция съгласно него "не подсигурява фундаменталните свободи на кубинския народ ".

Новата конституция бе показана от кубинското държавно управление и като демонстрация на взаимност със социалистическа Венецуела на президента Николас Мадуро, който Съединени американски щати се пробват да смъкват от власт, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР