Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обвини Китай в извършване

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обвини Китай в извършване
Коментари Харесай

САЩ обвини Китай за геноцид срещу уйгурите

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо упрекна Китай в осъществяване на " геноцид " и " закононарушения против човечеството " против мюсюлманските малцинства в уйгурски самостоятелен район Синцзян, съобщи Ройтерс.

В изказване, оповестено във вторник, най-висшият американски посланик твърди, че е открил след деликатно изследване на наличните обстоятелства, че " зверствата и " геноцидът " в района на Синцзян са осъществени под управлението и контрола на Китайската комунистическа партия ".

Помпео добави: „ Управляващите управляващи на втората най-голяма стопански, военно и политически страна на Земята демонстрираха ясно, че реализират насилствена асимилация и вероятно изтриване на уязвима етническа и религиозна малцинствена група, макар че те по едно и също време се пробват да трансфорат своята страна в световен водач и се пробват да основат интернационалната система по техен облик “.

" Нюрнбергските трибунали в края на Втората международна война преследваха причинители за закононарушения против човечеството, като същите закононарушения са осъществени и в Синдзян “, съобщи Помпейо.

Американски чиновници, които осведомиха репортерите за мярката, обявиха, че „ изчерпателна документи за съответните политики, практики и злоупотреби (китайски) в Синдзян “, прегледана от Помпео, го е предиздвикала да вземе това решение.

Помпео предложения и другите страни да се причислят към Съединени американски щати в признаването на осъществяващи се геноцид и разкри, че е наредил на Държавния департамент да продължи следствието и събирането на информация за зверствата в Синдзян.

„ Ако на Китайската комунистическа партия бъде разрешено да прави геноцид и закононарушения против човечеството против личния си народ, представете си какво ще бъде насърчена да направи със свободния свят в не толкоз далечното бъдеще, “ разгласи Помпео.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР