Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Русия и

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Русия и
Коментари Харесай

Помпео: Русия и Куба носят вината за кризата във Венецуела

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Русия и Куба са главните виновници за сегашната рецесия във Венецуела с поддръжката си за режима на Николас Мадуро, предадоха осведомителните организации.

" Руската държавна компания " Роснефт " продължава да купува нефт от венецуелската държавна компания PDVSA, а шефът на " Роснефт " Игор Сечин продължава да избавя режима ", разяснява Помпео във Вашингтон.

Той подсети също, че Русия достави на Мадуро оръжие.

По думите му, Куба във връзка с Венецуела е действително империалистическа страна, защото обезпечава физическа отбрана на Мадуро и обкръжението му, а на режима му - материална и политическа поддръжка.

" Ако няма електричество, това е превъзходен резултат от актуалното кубинско инженерно изкуство, в случай че няма вода, би трябвало да се благодари на кубинските хидролози ", акцентира държавният секретар.

Майк Помпео отхвърли обвиняванията на Мадуро, че Съединени американски щати са провокирали блекаута във Венецуела, като уточни социалистическия темперамент на държавното управление.

По думите му, Мадуро е заречен на венецуелците по-добър живот и социалистически парадайс. Той сподели още, че социализмът е рецепта за стопански провал. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР