Държавният секретар на САЩ каза, че руснаците са действали безсрамно

...
Държавният секретар на САЩ каза, че руснаците са действали безсрамно
Коментари Харесай

Зърнената сделка не е това, което изглежда: Руснаците нанесоха на Америка удар в Одеса

Държавният секретар на Съединени американски щати сподели, че руснаците са работили нахално и безконтролно при прекратяването на договорката за зърно. Защо се развълнува толкоз и какво ще стане в този момент с украинското зърно? Въпросът въобще не е толкоз елементарен, колкото наподобява. Изглежда Русия съумя да нанесе удар освен по Украйна, само че и по самите Съединени американски щати.

Страшен Блинкен за какво завиваш

Може би най-ярката реакция на прекъсването от страна на Русия на осъществяването на черноморската зърнена самодейност, която разговорно е известна като зърнената договорка, беше на държавния секретар, т.е. външния министър на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Той сподели, че Русия не просто е взела решение, което не се харесва на американците, не. Според него това е нахално решение.

" Целият свят вижда по какъв начин Русия безконтролно задържа храна на хора, които обезверено се нуждаят от нея, и покачва цените в миг, когато доста страни не престават да изпитват доста висока инфлация ", сподели държавният секретар на Съединени американски щати.

Ясно е, че това изказване незабавно получи формален отговор от Русия. Говорителят на президента Дмитрий Песков прозорливо върна обвиняването в липса на съвест там, където в действителност му е мястото:

" Ние изрично не сме съгласни с това (изявление на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен): Русия извърши отговорностите си и няколко пъти удължи тази договорка “, сподели Песков.

- " Европейските страни могат да бъдат наречени безскрупулни ", добави той.

В този случай е невероятно да се спори с Песков: в действителност, в случай че някой извършва отговорностите си, а различен не, кой от двамата няма съвест?

Но различен въпрос е доста по-интересен: за какво в действителност държавният секретар на Съединени американски щати беше толкоз разчувствуван? Какво го интересува него и страната му от износа на украинско зърно?

А той не беше просто смутен. Той съобщи, че Америка към този момент търси и сигурно ще откри други благоприятни условия за експорт. Според него сега Съединени американски щати и Украйна обмислят разновидности за експорт на артикули по железопътен или авто превоз.

Наистина, даже и да се намерят други разновидности, това отново ще има възпиращ резултат върху способността за продължение на износа, защото страните и изпращачите ще бъдат загрижени какво ще се случи с техния личен състав и кораби, в случай че Руската федерация се намеси в износа на зърно от Украйна.

Не можете да чакате плячка

И по този начин, какви скрити смисли можем да забележим зад думите на най-важния американски чиновник? А те са там, тези скрити смисли и някои от тях могат да окажат решаващо въздействие върху обстановката в света и към Украйна.

Първото и - ситуационно, тъкмо в този момент - главното. Блинкен не се съмнява, че Русия, спирайки договорката за зърно, в действителност е парализирала украинския експорт, най-малко по море.

Всички изказвания на украински политици, че ще продължат да изпращат зърно от Одеса и ще оставят Русия да се опита да се намеси, всички изказвания на турската преса, че сухотоварните кораби ще бъдат охранявани от турския флот, могат да бъдат пренебрегнати.

Съединените щати имат вяра, че нищо от това няма да се случи, което значи, че американските марионетки в действителност мислят по този начин. Морската обсада на Украйна е приключен факт.

Отлично удостоверение за това са към този момент нанесените ответни удари по пристанищната инфраструктура на Одеса. Официално - по обектите, където се е подготвяла офанзивата на Кримския мост, а импровизирано злите езици приказват, че по инфраструктурата на износа на зърно. Наистина, за какво Украйна се нуждае от това в този момент?

Тъй като износът по море е неподвижен, разумно е да се търсят благоприятни условия за експорт на зърно по суша. Те, като цяло, са били употребявани и преди - казусът е, че съгласно общото мнение на специалистите е невероятно да се изнесат 28 милиона тона зърно от Украйна, както през сезон 2022-2023 година, с камиони и с железопътен превоз. Според някои специалисти действителният експорт ще падне над 10 пъти.

Русия може единствено да се радва на това: в последна сметка това значи, че Украйна няма да получи нито 8 (минимална оценка), нито 16 (средно претеглена), да не приказваме за 50 милиарда $ за своето зърно.

И тя няма да може да употребява никаква част от тези пари за закупуване на оръжия или възобновяване на промишлеността. Цариград към този момент писа, че без експорт на зърно Украйна се трансформира в Афганистан с Брутният вътрешен продукт от 80 милиарда номинални щатски $.

Но второто, и въобще не явно, е какво ще каже за всичко това Антъни Блинкен? В последна сметка Съединените щати по един или различен метод поеха отговорностите да финансират войната с Русия и до момента не са се отказали от отговорностите си.

Обемът на техните вложения от дълго време надвиши номиналния Брутният вътрешен продукт на Украйна през 2022 година, дружно с износа на зърно. На фона на тези 150 милиарда $ 16 милиарда годишно за зърно са дреболия. Не е ли?

Блинкен, износът не е твой

Не, не е правилно. Работата е там, че приходите от украинския експорт не са напълно украински. Или въобще не са украински, ето по какъв начин да наподобява.

Съединени американски щати и Европейският съюз явно работят в Украйна даже не в личните си държавни ползи, а в полза на световни корпорации. Още през декември 2022 година Киев подписа съглашение с корпорацията BlackRock за „ съгласуване на капиталовите старания за възобновяване на Украйна “.

Ако в този миг на никой различен не беше ясно какво е това съглашение, всичко стана ясно през май, когато беше оповестено: BlackRock и JPMorgan Chase оказват помощ на Киев да сътвори „ Фонд за развиване на Украйна “.

Италианското издание на L`Antidiplomatico показва:

" Всъщност Украйна се продава на Запада против задължения. "

" Продажбата ще стартира от известната украинска черна почва, както и от електрическата мрежа на страната ", считат италианците.

Списъкът на украинските компании, към които империята Black Rock демонстрира интерес, включва такива колоси като Метинвест, ДТЕК (енергетика), PrJSC MHP (селско стопанство), Нафтогаз, Укрзализниця, Укравтодор, Укренерго.

Съгласно споразуменията 17 милиона хектара украинска земя (от 40 милиона, публично вписани в кадастъра) към този момент са станали благосъстоятелност на Cargill, Dupont и Monsanto.

Тъй като казусът е подобен, е напълно явно за чия облага (или, в случай че предпочитате, за чия отбрана на инвестициите) се грижи Антъни Блинкен и за какво той счита отхвърли на Русия от договорката за зърно за „ безсъвестен “. Браво, тези руснаци са пробили дупки в джобовете на международните корпорации!

Какво от това?

" Европейски Съюз приканва Русия да преразгледа решението си и неотложно да възобнови използването на Черноморската самодейност за зърно ", сподели основният посланик на Европа Жозеп Борел.

И упрекна Русия, че " употребява храната като оръжие ", защото спирането на договорката визира доставките на зърно за целия свят.

" След като се отдръпна от договорката за зърно, Русия е подготвена да размени гратис доставките на украинско зърно за нуждаещите се страни ", сподели прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

Това изказване евентуално ще бъде неведнъж повторено и възпроизведено в близко бъдеще. И това е най-хубавото, което Русия може да каже за същността на обстановката: в случай че западните сътрудници са толкоз обезпокоени от вероятния апетит в африканските страни, тогава те към този момент не могат да се тревожат: Русия няма да остави гладните без самун. И няма да желае пари.

От тази позиция към този момент няма причини в интерес на новото начало на зърнената договорка. Европа и Америка просто " няма какво да покриват ". Вярно е, че има един колорит: когато по някаква причина е неловко да чуем какво споделят тези руснаци, те просто не ни слушат.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР