Държавният секретар на САЩ Антъни БлинкенСтраните от източния фланг на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни БлинкенСтраните от източния фланг на
Коментари Харесай

Страните от източния фланг на НАТО, сред които и България, призоваха за засилване на военното присъствие на САЩ в региона

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен

Страните от източния фланг на НАТО, измежду които и България, приканиха през днешния ден за усилване на военното наличие на Съединени американски щати в района, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че страните от така наречен Букурещка деветка (Б-9) са отправили своя зов броени месеци преди една от тях - Литва, да одобри срещата на върха на алианса през юли.

Трябва да създадем всичко належащо, " с цел да увеличим американското наличие в нашия район, на източния фланг (на НАТО), що се отнася до бойци и военна техника ", съобщи румънският министър на външните работи Богдан Ауреску след среща с сътрудниците си от Б-9 в полския град Лодз (б. ред.: на полски Лудж). Той се аргументира, че " солидната защита " ще послужи като " мощен възпиращ фактор " пред " дестабилизиращото държание " на Русия. " Това е единственият език, който Русия схваща ", акцентира Ауреску.

Румънският външен министър прикани по-конкретно за " повече противовъздушна защита, по-голям зенитен потенциал на територията (на страните от Б-9 и) повече средства за наблюдаване и разузнаване ".

Държавите от източния фланг на НАТО също по този начин дадоха обещание спомагателна поддръжка за Украйна, с цел да отблъсне съветските нашественици.

" Приоритет от в този момент нататък е да помогнем на Украйна да завоюва тази война ", посочи Ауреску. Той даде да се разбере, че страните от Б-9 поддържат присъединението на някогашната руска република към НАТО.

Форматът включва България, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Литва, Латвия и Естония.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР