Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отхвърли идеята за налагане

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отхвърли идеята за налагане
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Налагането на нови икономически санкции срещу Русия не е спешно |

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен отхвърли концепцията за налагане на стопански наказания против Русия в този момент, като изясни, че това би подкопало опциите на Запада да възпре възможна съветска експанзия в Украйна, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Целта на тези наказания е да възпрат съветската експанзия. Затова в случай че те бъдат задействани в този момент, ще се загуби възпиращият резултат ", сподели Блинкен в изявление за Си Ен Ен. Той акцентира, че в случай че още една съветска военна част навлезе в Украйна по нападателен метод, това ще провокира забележителна реакция.

На въпрос на водещ от тв канал Си Би Ес дали ръцете на Съединени американски щати във връзка с Украйна са вързани, тъй като Вашингтон се нуждае от поддръжката на Москва за налагане на надзор върху иранската нуклеарна стратегия държавният секретар отговори: " Ни минимум ".

Русия е струпала войски по украинската граница, което породи угриженост у Запада, че може да нападне. Западът заплаши Русия с нови наказания, в случай че това се случи, а Москва твърди, че няма нападателни планове, напомни Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР